Clicky

 
Transport Online - Twee verdachten opgepakt voor dood Willem van der Willigen uit Lieshout

Twee verdachten opgepakt voor dood Willem van der Willigen uit Lieshout

Twee verdachten opgepakt voor dood Willem van der Willigen uit Lieshout
29-06-2021 19:46 | Misdaad | auteur Redactie

LIESHOUT - Een arrestatieteam van de politie heeft afgelopen zaterdagmiddag in Amsterdam een 50-jarige man en een 31-jarige vrouw zonder vast woonadres aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij twee levensdelicten in Lieshout en Amsterdam, meldt de politie dinsdag.

Op 11 juni vonden de zoons van Willem van der Willigen hun vader dood in zijn huis op een landgoed aan de Eksterlaan in Lieshout. Nader onderzoek wees uit dat de 70-jarige man door een misdrijf om het leven was gekomen en al geruime tijd in de woning lag. Sectie heeft uitgewezen dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen.

In het onderzoek kwam de recherche op het spoor van twee verdachten. Deze personen hadden grote geldbedragen opgenomen van de rekening van het slachtoffer en waren op camerabeelden van een pinautomaat te zien. Verder onderzoek van de recherche was gericht op het achterhalen van de verblijfplaats van deze verdachten en het onderzoek naar hun betrokkenheid bij het overlijden van Van der Willigen. Beide verdachten zijn geen bekenden van justitie.

Dit onderzoek wees uit dat de twee in mei en juni hun intrek hadden genomen in diverse hotels in het centrum van Amsterdam. In de hoofdstad vond de politie ook de auto van Willem van der Willigen in de parkeergarage van een hotel. De verdachten hebben in Amsterdam ook in verschillende woningen verbleven. Waaronder in de woning van een 65-jarige man aan de Tollensstraat, iemand die hun onderdak bood.

Op basis van onderzoeksinformatie ging de politie zaterdag de woning binnen. Naast de twee verdachten werd daar ook de overleden bewoner aangetroffen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. De precieze toedracht van beide zaken wordt nader onderzocht.

De verdachten zitten in beperkingen en zijn dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de twee nog zeker twee weken langer vast blijven zitten. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de twee mannen, aldus de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden