Clicky

 
Transport Online - Dertien nieuwe elektrische bussen voor Keolis

Dertien nieuwe elektrische bussen voor Keolis

Dertien nieuwe elektrische bussen voor Keolis
29-06-2021 16:26 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

DEVENTER - Deze maand zijn er nog eens 13 nieuwe, elektrische bussen bij Keolis de weg op gegaan. Daarmee is de grootste elektrische busvloot van Europa, die rijdt in Gelderland en Overijssel, compleet. Het gaat om dertien elektrische 8,8 meter bussen van BYD met plaats voor 50 reizigers.

De bussen bieden, net zoals de grote elektrische bussen, veel comfort en zijn voorzien van moderne voorzieningen voor reizigers, zoals wifi, usb-poorten, digitale informatieschermen en een elektrische rolstoelplank. De bussen rijden op diverse plaatsen in de regio IJssel-Vecht, zoals Barneveld, Dedemsvaart, ’T Harde, Coevorden, Twello en Scherpenzeel.

De grote elektrische bussen rijden inmiddels een half jaar in de regio en de voordelen die dit heeft op de leefomgeving zijn inmiddels duidelijk merkbaar. Begin deze maand werd de grens van 10 miljoen elektrische kilometers bereikt. Daarmee heeft RRReis, sinds de start op 13 december 2020, ruim 3 miljoen liter diesel bespaard. In vergelijking met de oude situatie met dieselbussen zouden er jaarlijks ongeveer 275.000 bomen nodig zijn geweest om de CO2-uitstoot te compenseren.

Met de komst van de dertien nieuwe elektrische bussen neemt het aantal elektrische kilometers alleen nog maar toe. Daarnaast zijn de bussen aanzienlijk stiller, wat zorgt voor minder geluidsoverlast op busroutes in de regio.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden