Clicky


A58 afgesloten voor onderzoek na schietincident

A58 afgesloten voor onderzoek na schietincident
25-01-2012 09:17 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Drie voortvluchtige verdachten zijn dinsdagnacht op de A58 tussen Yerseke en Rilland door een arrestatieteam neergeschoten. Ze zijn aangehouden, meldt de Zeeuwse politie.

De verdachten zijn op hun vlucht voor de politie Zeeland binnengereden. Op de A58 kwam hun voertuig tot stilstand, waarna ze zijn neergeschoten. Een politiewoordvoerder kon nog niet zeggen of de verdachten zelf zijn gestopt of door de politie aan de kant zijn gedrukt. Ook kon ze niet zeggen wat voor het arrestatieteam de aanleiding was het vuur te openen.

Waarvan de drie worden verdacht, is niet duidelijk. De A58 blijft zeker tot het middaguur in beide richtingen afgesloten. De politie neemt extra maatregelen omdat de afsluiting van de weg hoogstwaarschijnlijk tot veel vertraging leidt. De snelweg werd rond 02.30 uur in afgesloten vanwege het politieonderzoek.

De A58 is de belangrijkste route voor verkeer van en naar Zuid-Beveland en Walcheren. Verkeer richting Bergen Op Zoom kan volgens de Verkeersinformatiedienst het beste de borden U13 volgen, verkeer richting Vlissingen U12.