Clicky

 Onbelaste kilometervergoeding niet verlaagd

Onbelaste kilometervergoeding niet verlaagd
24-01-2012 17:33 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Het kabinet zal de onbelaste kilometervergoeding niet verlagen. Dat zei staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuur in de Tweede Kamer. Wel worden 'tal van varianten uitgewerkt om via de fiscaliteit het fileleed aan te pakken'.

Het ministerie van Financiën liet onlangs in een brief aan de Kamer weten dat ambtenaren zich momenteel buigen over voorstellen van een werkgroep om files te bestrijden. Daarin wordt onder meer melding gemaakt van een variabele kostenvergoeding voor zakelijke rijders met een auto van de zaak en een 'persoonlijk mobiliteitsbudget' voor werknemers zonder auto van de zaak.

Ook wordt gekeken naar het verlagen van de kilometervergoeding. De ANWB vreest dat dit de gemiddelde werknemer die met de auto naar zijn werk gaat, vierhonderd euro per jaar gaat kosten.

Dinsdag zei Weekers echter onomwonden dat het verlagen van de kilometervergoeding geen optie is. Volgens Weekers buigt een ambtelijke werkgroep zich momenteel over de materie en wordt deze zomer een knoop doorgehakt. Werknemers gaan er volgens hem niet op achteruit.

Volgens D66-Kamerlid Kees Verhoeven is Weekers geschrokken van zijn eigen plan en is hij door de VVD en de PVV 'terug in zijn hok gejaagd'. Hij vindt het een gemiste kans dat de staatssecretaris terugkomt op wat hij een week geleden nog aan de Kamer schreef. "D66 vindt dat de vervuiler best mag betalen, maar wel in samenhang met andere maatregelen die het fileprobleem aanpakken."

VVD-Kamerlid Helma Neppérus is blij met de uitspraken van Weekers. Zij vindt dat het verlagen van de kilometervergoeding een 'straf voor werkende Nederlanders zou zijn'.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats