Clicky

 
Transport Online - Man in gezicht geschoten, OM eist 12 jaar cel

Man in gezicht geschoten, OM eist 12 jaar cel

Man in gezicht geschoten, OM eist 12 jaar cel
28-06-2021 19:30 | Misdaad | auteur Redactie

DEN HAAG - Het OM eiste maandag 12 jaar cel voor poging moord en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Alsof het niets was, schoot een 40-jarige man vorig jaar een andere man in zijn gezicht. Het was een koelbloedige poging met het slachtoffer af te rekenen, maar die overleefde het schot wonderwel. Negen maanden eerder werd een ander slachtoffer door de 40-jarige man ontvoerd. 

De twee mannen hadden al een tijdje contact over geld dat de verdachte moest krijgen van het slachtoffer. Op 13 september om 04:00 uur belde verdachte het slachtoffer om naar een café te komen. Daar aangekomen vroeg de verdachte meteen om 2.000 euro. Toen het slachtoffer dat niet kon geven, werd die door een tweede man in een auto getrokken.

Ze reden een paar minuten, terwijl de verdachte bleef dreigen dat hij het slachtoffer zou doodschieten. Uiteindelijk zet hij ook een vuurwapen tegen het gezicht van het slachtoffer en schiet. "Het slachtoffer hoorde een knal en voelde de kogel via zijn neus door zijn gezicht gaan," vertelde de officier van justitie op zitting. Het slachtoffer hield zich dood en werd door de medeverdachte uit de auto gegooid.

Dat het slachtoffer het kan navertellen is een wonder. De kogel was door zijn linker neusgat zijn gezicht binnengedrongen en onder zijn rechter oog weer naar buiten gekomen. "Verdachte dacht daadwerkelijk dat hij het slachtoffer had vermoord," aldus de officier van justitie. "Toen hij zijn vriendin een nieuwsbericht voorhield waaruit bleek dat de man niet dood was, zei verdachte dat hij "fucked" was. Het getuigt van een koelbloedige poging tot afrekening in het criminele circuit."

Negen maanden eerder ontvoerde de verdachte nog een ander slachtoffer. Ook toen was geld het motief om het slachtoffer van de straat op te pikken en onder bedreiging vast te houden in de auto.

Het Openbaar Ministerie eiste tegen de verdachte 12 jaar cel. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden