Clicky

 Troonrede opnieuw in de Grote Kerk en niet in de Ridderzaal

Troonrede opnieuw in de Grote Kerk en niet in de Ridderzaal
28-06-2021 17:04 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De Troonrede op Prinsjesdag zal voor de tweede keer op rij niet in de Ridderzaal worden uitgesproken, maar in de Grote Kerk in Den Haag. Dat hebben de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer besloten met het oog op de onzekerheid rond het coronavirus.

De parlementariërs zijn maandag op de hoogte gesteld van het besluit. "Een veilige Prinsjesdag voor alle Kamerleden, medewerkers en eventuele gasten staat voor de beide Voorzitters voorop", laten de voorzitters in een verklaring weten.

Voorzitters Vera Bergkamp van de Tweede Kamer en Jan Anthonie Bruijn van de Eerste Kamer houden nog wel een slag om de arm. Als de coronasituatie verder verbetert en "geldende coronamaatregelen het overduidelijk toelaten, dan kunnen de Staten-Generaal toch nog overwegen Prinsjesdag aan het Binnenhof te laten plaatsvinden".

Prinsjesdag is op de derde dinsdag in september. Het kabinet presenteert dan de begroting en plannen voor het komende jaar. De koning opent het werkjaar van beide Kamers en gaat in de Troonrede in op de belangrijkste plannen van het kabinet.

Vorig jaar werd de Troonrede ook uitgesproken in de Grote Kerk in verband met het coronavirus. Daar is voldoende ruimte om alle Kamerleden en bewindslieden op 1,5 meter afstand te laten zitten. Er is geen ruimte voor gasten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions