Clicky

 Flevolandse deel N50 volledig 2x2-baans

Flevolandse deel N50 volledig 2x2-baans
24-01-2012 10:12 | Algemeen | auteur de redactie
De verbetering van de N50 tussen Emmeloord en Ens komt een stap dichter bij. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft een convenant met de regio afgesloten waarin de voorkeur wordt uitgesproken voor de uitbouw van de weg naar een 2x2-baans autoweg. De werkzaamheden kunnen in 2013 starten. De N50 in Flevoland is dan in 2014 of 2015 helemaal een 2x2-baans autoweg.

Begin 2011 heeft de provincie Flevoland in opdracht van de minister onderzoek gedaan naar de beste oplossing voor de verbetering van de N50 tussen Emmeloord en Ens. De nu gekozen oplossing bestaat uit een uitbouw van de weg naar een 2x2-baans autoweg met een ongelijkvloerse aansluiting van de Bomenweg.

De regio gaat ervan uit dat deze voorkeursoplossing binnen het taakstellende budget van €17 miljoen gerealiseerd kan worden. Het geld voor de aanleg van de N50 komt voor een groot deel uit de compensatiegelden die het noorden van Nederland kreeg na het schrappen van de plannen voor de Zuiderzeelijn. Daarnaast dragen de provincie Flevoland (€4 miljoen), en de gemeenten Noordoostpolder (€2 miljoen) en Urk (€0,5 miljoen) bij aan het project.Het Rijk gaat de voorkeursoplossing verder uitwerken en de aanleg mogelijk maken door een verkorte Tracéwetprocedure te starten. Naar verwachting zal in de tweede helft van volgend jaar gestart worden met de realisatie.

Minister Schultz van Haegen is blij met de afspraken met de regio. "Deze ondertekening is een goede stap op weg naar een betere bereikbaarheid van het noorden en het IJsselmeergebied. Als alles meezit liggen er in nog voor 2015 2x2 rijstroken. Het verkeer zal vlotter doorstromen en de verkeersveiligheid zal verbeteren."
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions