Clicky


Adrie van der Poel hoopt zoon Mathieu drie dagen in geel te zien

Adrie van der Poel hoopt zoon Mathieu drie dagen in geel te zien
28-06-2021 12:38 | Sport | auteur ANP

LORIENT - Adrie van der Poel hoopt dat zijn zoon Mathieu de gele leiderstrui in de Tour de France een paar dagen kan vasthouden. In ieder geval tot en met de tijdrit van woensdag. "Ik hoop dat hij de trui drie dagen kan houden, dat zou mooi zijn", zei Van der Poel senior, die zijn zoon zondag op een tv in een Franse camper de tweede etappe op de Mûr-de-Bretagne zag winnen.

De 62-jarige Van der Poel stond op zo'n 7 kilometer van de finish langs de kant van de weg om het peloton voorbij te zien razen. Door het open deur van een camper zag hij daarna zijn zoon op de slotklim wegspringen. "Trappen!", riep Van der Poel senior alleen maar. Hij kreeg applaus van de Fransen om zich heen toen Mathieu van der Poel als eerste over de streep was gekomen én de gele trui had gepakt.

"Ik kan het op zo'n moment wel redelijk droog houden, al doet het me wel veel natuurlijk", zei Van der Poel maandag voor de start van de derde etappe in het Village Départ in Lorient. "Het enige jammere is dat zijn opa er niet bij is. Na zo'n overwinning is dat wel lastig en zwaar." Opa Raymond Poulidor won zeven etappes in de Tour, maar wist nooit de gele trui te pakken.