Clicky

 
Transport Online - Rechter legt transportbedrijf Snel uit Woerden nabetaling aan chauffeurs op

Rechter legt transportbedrijf Snel uit Woerden nabetaling aan chauffeurs op

Rechter legt transportbedrijf Snel uit Woerden nabetaling aan chauffeurs op
28-06-2021 12:05 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

ARNHEM - Het gerechtshof in Arnhem heeft bepaald dat transportbedrijf Snel uit Woerden vier chauffeurs een nabetaling moet doen. Dat meldt FNV Transport & Logistiek maandag. De zaak was door de chauffeurs samen met de FNV aangespannen na een conflict over vakantiedagen, waarbij de chauffeurs onder druk zijn gezet door de werkgever.

Jasper de Jong, bestuurder FNV Transport & Logistiek: "Deze uitspraak laat maar weer eens zien dat werkgevers echt niet zomaar met leugens wegkomen. Pesten loont niet en wij zullen nooit weglopen om dit samen met onze leden aan de kaak te stellen."

De chauffeurs en de werkgever kregen een conflict over de nabetaling van vakantiedagen. Om de chauffeurs onder druk te zetten, werden zij niet meer ingeroosterd voor overuren. Daardoor ontvingen ze veel minder salaris dan de jaren ervoor. Het gerechtshof heeft bepaald dat dat in strijd is met de wet. Daarom moet het transportbedrijf de niet ingeroosterde overuren vanaf juni 2019 alsnog uitbetalen.

In het vonnis maakt het hof, volgens FNV, gehakt van de handelwijze van het transportbedrijf. De informatie die het bedrijf tijdens de rechtszaak gaf, wordt door het hof misleidend, ontoereikend en niet consistent genoemd. "In dit geval is het gezegde ‘al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald haar wel’ goed van toepassing. Wij zijn niet verrast door dit vonnis, maar wel erg tevreden", aldus de Jong.

Foto's

  • J.Roeland
    SNEL

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,138
Diesel1,830

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats