Clicky


Weekers onderzoekt fiscale aanpak files

Weekers onderzoekt fiscale aanpak files
23-01-2012 16:29 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) gaat twee voorstellen onderzoeken om files te bestrijden met fiscale regelingen voor zakelijke rijders. De voorstellen werden maandag aan Weekers overhandigd door ruim vijftig grote Nederlandse bedrijven.

De zogeheten B50 bestaat onder meer uit ABN AMRO, KLM, Microsoft en TNO. Ze stellen voor om het mogelijk te maken dat een zakelijke rijder met een auto van de zaak een variabele kostenvergoeding krijgt. Krijgt de werknemer het voor elkaar om goedkoper te reizen dan met de auto, dan mag hij dit voordeel in eigen zak steken.

Werknemers zonder een auto van de zaak moeten een fiscaal voordelig persoonlijk mobiliteitsbudget krijgen. Hiermee moet een werkgever geprikkeld worden om na te denken of de reis wel nodig is, en zo ja, of de wijze van vervoer wel het meest voordelig is.

Volgens Weekers moeten de voorstellen 'goed worden doorberekend op budgettaire gevolgen en administratieve lasten voor het bedrijfsleven'. "Files kosten tijd en geld, daarom ben ik erg blij met alle voorstellen vanuit het bedrijfsleven op dat aan te pakken", zei hij.