Clicky


Ongeval met negen personenauto's blokkeert A28

Ongeval met negen personenauto's blokkeert A28
23-01-2012 10:12 | Ongevallen | auteur de redactie
Een ongeval blokkeerde tijdens de maandagochtendspits alle rijstroken van de A28 Assen – Hoogeveen. Rond 08:00 uur kwamen ter hoogte van Spier negen personenauto’s met elkaar in aanrijding. De rijbaan werd in eerst instantie in zijn geheel afgesloten tussen Beilen en Dwingeloo.

Weggebruikers kwamen tot 08:30 uur stil te staan achter de plaats van het ongeval. Daarna slaagden bergingswerkers er in om in ieder geval de vluchtstrook vrij te krijgen, zodat de gestrande automobilisten konden passeren. In de tussentijd was de file echter aangegroeid tot 8 kilometer vanaf Assen.

Het persoonlijke leed viel relatief mee. Eén persoon raakte licht gewond bij het ongeval. Toch stelde de politie een onderzoek in naar de toeracht van het ongeval. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat bevestigde dat dit rond 09:00 uur afgerond was, waarna de bergers de betrokken voertuigen konden afslepen. Deze klus was om 09:15 uur afgerond, waarna alle rijstroken vrijgegeven werden. De forse file kon toen snel af gaan nemen.

Ten tijde van de afsluiting kon het verkeer richting Zwolle vanuit Groningen beter omrijden vanaf het knooppunt Julianaplein over de A7 en de A32 in de richting van Drachten en Heerenveen, meldt de Verkeersinformatiedienst.