Clicky

 
Transport Online - Moskou meldt recordaantal sterfgevallen door coronavirus

Moskou meldt recordaantal sterfgevallen door coronavirus

Moskou meldt recordaantal sterfgevallen door coronavirus
27-06-2021 15:10 | Coronavirus | auteur ANP/AFP

MOSKOU - De Russische hoofdstad Moskou heeft zondag melding gemaakt van 144 sterfgevallen door het coronavirus. Niet eerder heeft een Russische stad in een dag tijd zo'n forse stijging genoteerd van het dodental door het virus.

Het grimmige record stond voorheen op naam van Sint-Petersburg, de tweede stad van het land. Daar waren een dag eerder 107 sterfgevallen geregistreerd. In die metropool wordt vrijdag een kwartfinale gehouden van het EK-voetbal. Dan worden duizenden supporters verwacht.

Het coronavirus grijpt in Rusland de laatste weken weer snel om zich heen. Dat komt volgens de autoriteiten door de zeer besmettelijke Delta-variant, die voor het eerst is vastgesteld in India. Er speelt mee dat de vaccinatiegraad in Rusland relatief laag is in vergelijking met westerse landen.

Landelijk overleden in een etmaal 599 mensen. Ook registreerden de autoriteiten ruim 20.000 nieuwe besmettingen. Moskou wordt gezien als het epicentrum van de corona-uitbraak. Burgemeester Sergej Sobjanin zei zaterdagavond dat in zijn stad dagelijks 2000 coronapatiënten opgenomen moeten worden in het ziekenhuis.

Bezorgdheid

"We hebben 20.000 bedden geregeld en daarvan zijn er momenteel 14.000 in gebruik", zei de burgemeester op televisie. "Dat zijn er heel veel." Sobjanin noemde grootschalig vaccineren de enige manier om de pandemie een halt toe te roepen. "Er heeft nog niemand een andere oplossing bedacht."

Ook in andere delen van de wereld groeit de bezorgdheid over de Delta-variant. De Wereldgezondheidsorganisatie ziet die mutant als de meest besmettelijke versie van het coronavirus tot dusver. De variant kon zich daardoor al naar zeker 85 landen verspreiden.

Opmars

Op meerdere plaatsen in de wereld is Delta volgens lokale autoriteiten ook al de dominante coronasoort. Het gaat onder meer om het Verenigd Koninkrijk, Portugal en Zuid-Afrika. In de Australische metropool Sydney zitten miljoenen mensen de komende twee weken in lockdown om verspreiding van de variant tegen te gaan.

Ook in Nederland is de Delta-variant bezig aan een opmars. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) sprak afgelopen week de verwachting uit dat Delta in de loop van de zomer de meest voorkomende coronavariant in ons land zal zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions