Clicky

 'Lege schappen dreigen in Britse supers door chauffeurstekort'

'Lege schappen dreigen in Britse supers door chauffeurstekort'
25-06-2021 22:26 | Transport | auteur ANP/RTR

LONDEN - In het Verenigd Koninkrijk dreigen deze zomer lege schappen in supermarkten als gevolg van een tekort aan vrachtwagenchauffeurs. Daarvoor waarschuwen meerdere Britse brancheorganisaties. Volgens hen zijn er meer dan 100.000 chauffeurs te weinig. De problemen zouden zijn veroorzaakt door een combinatie van de brexit en de coronapandemie.

In een brief aan premier Boris Johnson roepen ze op om hen weer toegang te geven tot Europese arbeidskrachten. Dat zou moeten kunnen door tijdelijke werknemersvisa in te voeren voor vrachtwagenchauffeurs en hun beroep op te nemen in een speciale lijst van beroepen waar een tekort aan is.

De virusuitbraak zorgt wereldwijd voor verstoringen van bevoorradingslijnen. Maar zonder hulp van de Britse regering zouden er in toeleveringsketens van Groot-Brittannië problemen kunnen ontstaan van "een ongekend en onvoorstelbaar niveau". Supermarkten melden al dat ze niet de door hun verwachte voorraden krijgen, zei directeur Richard Burnett van de Road Haulage Association. Zijn organisatie coördineerde het opstellen van de brief die ook is ondertekend door onder meer de British Frozen Food Federation en de British Beer and Pub Association.

Een woordvoerder van de overheid heeft laten weten dat er contact is geweest met de sector. Volgens hem moet de oplossing van het tekort waarschijnlijk vooral van bedrijven zelf komen. Hij verwees naar vooruitgang op het gebied van werving en het verbeteren van de beloning en arbeidsomstandigheden. Werkgevers zouden zich meer moeten concentreren op het investeren in personeel uit het Verenigd Koninkrijk zelf in plaats van te vertrouwen op arbeidskrachten uit het buitenland, aldus de woordvoerder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats