Clicky

 
Transport Online - Vertraging bij Testen voor Toegang gevolg van hackpoging

Vertraging bij Testen voor Toegang gevolg van hackpoging

Vertraging bij Testen voor Toegang gevolg van hackpoging
25-06-2021 19:53 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - De vertraging bij de teststraten van Testen voor Toegang zijn het gevolg van een hackpoging. Dat zegt de Stichting Open Nederland, het bedrijf achter deze testfaciliteit. De poging om van buitenaf het systeem binnen te dringen, leidde vrijdag tot technische problemen en dus tot lange wachttijden.

Volgens Testen voor Toegang wijst niets erop dat de hackers daadwerkelijk in het systeem hebben kunnen doordringen. Er zijn direct maatregelen genomen om verdere aanvalspogingen uit te sluiten en de systemen veilig te stellen.

Voorman Tom Middendorp van de Stichting Open Nederland zegt over de hackpoging: "Duizenden mensen kijken ernaar uit om voor het eerst in maanden weer een avond te gaan stappen en veel testlocaties zijn vandaag volgeboekt. Het is dan ook zeer teleurstellend om te zien dat iemand dit van buitenaf probeert te verstoren. Veiligheid heeft onze hoogste prioriteit en we hebben dit meteen kunnen adresseren maar dit gaf wel vertragingen waardoor sommige mensen nu langer op hun testuitslag moeten wachten. Wij doen er samen met de testaanbieders dan ook alles aan om de achterstand weg te werken zodat iedereen straks van een mooie avond uit kan genieten."

De stichting doet met externe partijen verder onderzoek naar de aanvalspoging.

Vanaf vrijdagnacht om 00.00 uur worden de coronaregels voor clubs, discotheken en cafés versoepeld. Veel mensen staan te popelen om zich weer in het uitgaansleven te begeven zonder dat ze anderhalve meter afstand hoeven te houden. Dat kan als ze een negatieve toegangstest laten zien.

Sowieso wordt de testcapaciteit bij Testen voor Toegang volgend weekend opgeschroefd. Daarvoor worden de openingstijden verruimd zodat de capaciteit met 50 procent toeneemt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions