Clicky


Zeker drie doden bij aanval door man met mes in Zuid-Duitse Würzburg

Zeker drie doden bij aanval door man met mes in Zuid-Duitse Würzburg [+video's]
25-06-2021 19:03 | Buitenland | auteur ANP

WÜRZBURG - [update 23:06 uur] Een 24-jarige Somaliër heeft in de binnenstad van het Zuid-Duitse Würzburg drie mensen doodgestoken. Volgens de politie zijn er ook meerdere gewonden. Vijf zijn er ernstig aan toe. Onder hen is een jongen waarvan de vader zeer waarschijnlijk is gestorven, aldus de autoriteiten.

De Somaliër woonde in de Beierse stad en was bekend bij de politie, maar niet wegens mogelijk radicaalislamisme. Toch wordt een aanslag niet uitgesloten. Bijna vijf jaar geleden was Würzburg al doelwit van de eerste aanval in Duitsland die werd opgeëist door de terreurbeweging IS. Een Afghaanse moslimextremist verwondde toen vijf personen met een mes en bijl.

De Somalische verdachte was de afgelopen maanden opgevallen omdat hij gewelddadig was. Hij onderging een psychiatrische behandeling. De politie kon hem uitschakelen door hem in zijn been te schieten. Hij werd gearresteerd en zou niet in levensgevaar zijn.

Op beelden, verspreid op Twitter, is te zien hoe de man op blote voeten met een lang mes om zich heen zwaait. Meerdere mensen probeerden hem te overmeesteren. Andere opnames tonen plassen bloed in meerdere straten van het centrum.