Clicky


Qatar Airways introduceert nieuwe generatie Boeing 787-9 Dreamliner met een nieuwe Business Class Suite

Qatar Airways introduceert nieuwe generatie Boeing 787-9 Dreamliner met een nieuwe Business Class Suite
25-06-2021 15:12 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

DOHA - Qatar Airways introduceert het nieuwe Boeing 787-9 Dreamliner passagiersvliegtuig, uitgerust met de lang verwachte nieuwe Business Class Suite, op een aantal belangrijke routes naar Europa en Azië, met als eerste de vlucht van Doha naar Milaan op vrijdag 25 juni 2021.

Het ultramoderne vliegtuig is ingepland voor vluchten van Doha naar Athene, Barcelona, Dammam, Karachi, Kuala Lumpur, Madrid en Milaan en heeft een totale passagierscapaciteit van 311 zitplaatsen - 30 Business Class Suites en 281 stoelen in Economy Class.

Ontworpen met het unieke Qatar Airways design DNA en gericht op de meest veeleisende reizigers, ademt de nieuwe Adient Ascent Business Class Suite een eigentijds design dat echt persoonlijk, ruim en functioneel is, zodat passagiers kunnen ontspannen in hun eigen privé sanctuarium.

Qatar Airways Group Chief Executive, Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, verklaart: "Aansluitend bij het streven om onze passagiers een ongeëvenaarde reiservaring te bieden, zijn we verheugd om deze langverwachte Business Class Suite te introduceren op het nieuwste wide-body vliegtuig van Qatar Airways, de Boeing 787-9 die zijn debuut zal maken op een aantal belangrijke routes binnen ons netwerk.”

"De nieuwe Business Class Suite zet opnieuw een standaard in de industrie met een unieke privé ervaring voor premium passagiers die met ons reizen, wat steeds waardevoller wordt tijdens deze pandemie, en toont tegelijkertijd de 5-sterren standaard van uitmuntendheid van Qatar Airways en de Qatarese gastvrijheid die beide van essentieel belang zijn op al onze vluchten.”

"Onze passagiers verdienen enkel het beste en ik ben ervan overtuigd dat zij de grotere Dreamliner-variant zullen appreciëren omwille van zijn ongeëvenaard comfort in het luchtruim. Passagiers kunnen gerust zijn dat de verantwoorde impact op het milieu volledig in lijn ligt met onze ambitie om de hoogste niveaus van duurzaamheid te bereiken."

Ingedeeld volgens een visgraat patroon, in een 1-2-1 configuratie, heeft elke suite een directe toegang tot het gangpad en een schuifdeur voor optimale privacy en comfort. Passagiers die in aangrenzende middensuites zitten, kunnen de privacypanelen met een druk op de knop wegschuiven om hun eigen afgesloten privéruimte te creëren.

De Business Class Suite kan omgevormd worden tot een volledig liggend fully-flat bed van 79 inch (ca. 2 meter), voor meer comfort aan boord. Passagiers kunnen zich tijdens hun vlucht ontspannen met de geruststelling dat hun persoonlijke smartphone veilig opgeborgen is in een speciale telefoonhouder, uitgerust met een draadloze oplaadtechnologie die compatibel is met zowel iOS- als Android-toestellen.

De Business Class Suite wordt vervolledigd met de toonaangevende service aan boord door het bekroonde cabinepersoneel van de luchtvaartmaatschappij. Dit omvat een uitgebreide selectie van internationale gerechten, drankjes, evenals gezonde vegan maaltijd opties die deel uitmaken van het à la carte dine-on-demand menu van Qatar Airways. Passagiers genieten niet alleen van bekroonde gerechten, premium passagiers worden ook verwend met producten en voorzieningen van topmerken, waaronder Narumi, BRIC'S, diptyque, TWG Tea, Castello Monte Vibiano Vecchio en The White Company.

In Economy Class zijn de stoelen vervaardigd door Recaro een toonbeeld van het nieuwste design en technologie. Elke stoel is uitgerust met een 13-inch Panasonic IFE-touchscreen en een houder voor persoonlijke elektronische apparatuur voor zowel mobiele toestellen als tablets. De stoel is voorzien van een roteerbare armsteun die volledig kan opgeborgen worden in de rugleuning, wat zorgt voor een ervaring van meer comfort en ruimte. Passagiers genieten van de uitgebreide diner ervaring 'Quisine', die een hogere Economy Class reiservaring biedt.

Passagiers die in Economy Class vliegen op de hypermoderne Boeing 787-9 kunnen hun persoonlijke Bluetooth-hoofdtelefoon koppelen met het IFE-systeem van hun stoel.

Als een warm welkom aan boord van het nieuwe vliegtuig, heeft de officiële componist van Qatar Airways, Dana Al Fardan een nieuw meesterwerk gecreëerd dat de gemeenschappelijke visie van Qatar Airways en Dana weergeeft om mensen samen te brengen. Na de recente uitdagende tijden, staat deze muziek voor een ontwaken en een dieper begrip van de echte waarde van mensen, harmonie en veerkracht.

De Boeing 787-9 is het nieuwste Boeing-toestel in de vloot van Qatar Airways. Als allereerste klant in het Midden-Oosten voor de Boeing 787 is de luchtvaartmaatschappij tijdens de hele Covid-19 pandemie blijven vliegen met haar vloot van 30 787-8's vanwege de sterke brandstofefficiëntie en de uitstekende reputatie op het gebied van betrouwbaarheid. De investering van Qatar Airways in de 787-9 onderstreept nogmaals het streven van de luchtvaartmaatschappij naar duurzaamheid en het bereiken van een netto nul koolstofuitstoot tegen 2050.