Clicky

 
Transport Online - Luchtvaartpolitie onderzoekt noodlanding vliegtuig naast A50 [+foto's]

Luchtvaartpolitie onderzoekt noodlanding vliegtuig naast A50

Luchtvaartpolitie onderzoekt noodlanding vliegtuig naast A50 [+foto's]
25-06-2021 17:18 | Weer en Verkeer | auteur ANP

BEEMTE-BROEKLAND - De luchtvaartpolitie doet onderzoek naar de oorzaak van de noodlanding die een parachutistenvliegtuig vrijdagochtend maakte in een weiland naast de A50 ter hoogte van het Gelderse gehucht Beemte-Broekland. Dat meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Eerder meldde de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) al naar de gemeente Apeldoorn, waar Beemte-Broekland onder valt, te gaan voor een verkennend onderzoek naar de noodlanding.

Vrijdagavond begint na 18.00 uur het bergen van het vliegtuig. Het toestel wordt vanuit het weiland geborgen waardoor de A50 richting Zwolle, op de rechterrijstrook na, openblijft. De brandweer zal bij de berging aanwezig zijn, omdat er nog zo'n driehonderd liter kerosine in het vliegtuig zit. Er is ook wat kerosine gelekt uit het toestel.

Het toestel kwam vrijdagochtend terecht in een greppel van een weiland naast de A50 ter hoogte van Beemte-Broekland. Alle achttien inzittenden zijn ongedeerd uitgestapt, vertelde manager Simon Woerlee van Skydive Teuge, waarvan het vliegtuig is.

Volgens Woerlee lijkt kort na de start sprake te zijn geweest van motoruitval. "De piloot heeft daarop besloten in een glijvlucht een noodlanding te maken in de weilanden naast de A50 bij Apeldoorn." De A50 werd uit voorzorg afgesloten. Een van de vleugels hangt volgens de Rijkswaterstaat over de vluchtstrook heen. Inmiddels is alleen de rechterrijstrook nog dicht.

Skydive Teuge is volgens de manager geschrokken, maar "we zijn ook verheugd dat iedereen ongedeerd is uitgestapt, op eigen kracht". Behalve de piloot zaten in het toestel ook zeventien parachutisten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden