Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagen rijdt op botsabsorber op A1 [+foto]

Vrachtwagen rijdt op botsabsorber op A1

Vrachtwagen rijdt op botsabsorber op A1 [+foto]
25-06-2021 07:40 | Ongevallen | auteur Redactie

BATHMEN - Op de snelweg A1 ter hoogte van Bathmen (Deventer ri Hengelo) is vannacht rond 02:00 uur een ernstig ongeval gebeurd. Een vrachtwagenchauffeur met de Russische nationaliteit (in een vrachtwagen van een Deens bedrijf) knalde vol achterop een botsabsorber, welke op de weg stond om werkzaamheden te beveiligen.

De vrachtwagenchauffeur heeft eerst meerdere rode kruizen op de matrixborden boven de weg over het hoofd gezien en knalde vervolgens vol op de wagen met knipperende lichtgevende pijl. De vrachtwagenchauffeur en zijn vrouwelijke passagier konden ondanks de grote schade nog wel zelf uit het voertuig komen en zijn later per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe de chauffeur alle waarschuwing over het hoofd heeft kunnen zien is niet duidelijk. De man sprak geen woord engels waardoor de politie moeite had met het opnemen van een verklaring. In de botsabsorber zat ook een chauffeur, hij raakte wonderwel niet gewond.

Na de klap schoten de vrachtwagen en botsabsorber nog tientallen meters door. Brokstukken van de wagens lagen verspreid over de weg en door de aanrijding scheurde de brandstoftank van de vrachtwagen. Hierdoor liepen honderden liters diesel uit de wagen, over het asfalt de berm in. De vrachtwagen begon vervolgens ook flink te roken, waarop de brandweer is opgeroepen. Uiteindelijk bleek er geen sprake van brand. Na het ongeval werden twee van de drie rijstroken afgesloten, wat tot hinder voor het verkeer leidde.

De brandstof gutste uit de vrachtwagen en omdat diesel de bitumen in asfalt (wat het asfalt bij elkaar houdt) aantast is de verwachting dat een groot deel van de weg opnieuw moet worden geasfalteerd, en een deel van de berm moet worden afgegraven vanwege de vervuiling van de grond. Dit gebeurt waarschijnlijk na de ochtendspits. De brandweer heeft nog tientallen liters brandstof kunnen opvangen in plastic kratten en een geul in de berm gegraven om te voorkomen dat het verder de berm in zou lopen.

De vrachtwagen en botsabsorber zijn beide total loss en worden door een bergingsbedrijf afgesleept. Naar verwachting is er nog tot in de ochtendspits hinder voor het verkeer door bergingswerkzaamheden en schade aan het asfalt. De werkzaamheden waarvoor de oorspronkelijke afzetting op de snelweg stond waren al bijna afgerond, de laatste spullen werden ingepakt en binnen enkele minuten zouden de werklui vertrekken. Voor deze werkzaamheden heeft het ongeval dus geen gevolgen gehad en er zijn ook geen wegwerkers gewond geraakt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden