Clicky

 
Transport Online - Volle terrassen verwacht als Oranje zondag speelt

Volle terrassen verwacht als Oranje zondag speelt

Volle terrassen verwacht als Oranje zondag speelt
24-06-2021 15:17 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Veel horecazaken gaan vanaf dit weekend de voetbalwedstrijden van het Europees Kampioenschap op schermen uitzenden op het terras. Eigenaars van zaken door het hele land zien dat er veel animo voor is.

Nanda Koopmans heeft drie horecazaken op de Grote Markt van Breda, bij twee gaat ze zondag Oranje laten zien. "Als we enigszins iets met Oranje kunnen doen, dan doen wij dat ook meteen." Bezoekers moeten zich op de terrassen wel aan een aantal regels houden. Zo moeten mensen 1,5 meter afstand van elkaar houden en moeten ze blijven zitten en niet te wild juichen en opspringen na een goal. "Wij willen voorkomen dat we problemen krijgen. Daarom gebruiken we ook televisies en geen grote schermen."

In Breda belooft het druk te worden, zegt Koopmans. "Wij doen niet aan reserveringen, maar ik krijg al veel vragen over het uitzenden van Oranje."

Ook bij Café Forum in Maastricht worden veel mensen verwacht. "Wij hebben een televisiescherm op het terras. De verwachting is wel dat het vol zit, met alle afstandsregels die worden nageleefd."

Bij café Kuijper in Amsterdam-Oost, dat eerder door Fox Sports werd uitgeroepen tot leukste voetbalkroeg van Noord-Holland, is de wedstrijd ook buiten te zien. Op het terras is plek voor enkele tientallen mensen. Een medewerkster verwacht dat het druk wordt. "Mensen mogen eindelijk weer en dan is het ook nog op zondag. We zijn er helemaal klaar voor en hebben er heel veel zin in." Aan vooraf een plekje reserveren doen ze niet. "Dus kom op tijd en vol is vol."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions