Clicky

 
Transport Online - Vijf nieuwe Volvo's, waaronder één op LNG, voor Udea

Vijf nieuwe Volvo's, waaronder één op LNG, voor Udea

Vijf nieuwe Volvo's, waaronder één op LNG, voor Udea
24-06-2021 14:27 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

VEGHEL - Udea, groothandel in biologische levensmiddelen, natuurlijke drogisterijproducten en duurzame non-food en franchisegever van de biologische supermarktketen Ekoplaza, heeft onlangs vijf nieuwe Volvo FM 420pk 4x2 trekkers, waaronder 1 LNG, in gebruik genomen. Veiligheid, comfort, design en brandstofverbruik waren de voornaamste redenen om te kiezen voor de Volvo FM. De trucks worden voornamelijk ingezet voor (stads)distributie en zijn geleverd door Volvo trucks-dealer BAS Truck Center. “De reacties over het nieuwe type Volvo FM zijn zeer positief.”

Veiligheid en comfort

Als trekker is de lichte Volvo FM bijzonder geschikt voor (stads)distributie, waarbij flexibiliteit gecombineerd wordt met een laag brandstofverbruik en een enorme efficiency. Voor het distributiewerk heeft Udea vijf nieuwe Volvo FM 420 4x2-trekkers in gebruik genomen. Een logische en bewuste keuze.

Bas Schellekens, fleetmanager bij Udea, licht toe: “Met de nieuwe Volvo FM zijn echt grote stappen gemaakt in zowel het rijcomfort en design als het brandstofverbruik met de nieuwe Step D-motor. Vanwege het distributiewerk wat we doen hebben we veel in- en uitstapbewegingen op een dag. Het is daarom voor onze chauffeurs prettig om een lage instap te hebben. Daarnaast rijden we veel in de binnenstad en daarvoor is de nieuwe Volvo FM de meest comfortabele en veilige keuze. Enerzijds omdat je laag zit, maar ook omdat het nieuwe model 10% meer direct zicht biedt middels de laag uitgesneden zijruiten. Vanwege de enorme verbeteringen van het nieuwe type FM hebben we er zelfs bewust voor gekozen om langer te wachten met het vervangen van de huidige voertuigen voor de nieuwe Volvo FM.”

Green footprint

Udea is de afgelopen jaren flink gegroeid en de wereld verandert ontzettend snel op dit moment. Het bedrijf wil maatgevend zijn in de biologische wereld, leiderschap tonen door haar keuzes en bijdragen aan een gezonde en duurzame voedselketen. Om die reden werd naast de vier Volvo FM dieseltrekkers, ook een Volvo FM LNG trekker aangeschaft. Bas Schellekens legt uit: “Vanwege onze ‘green footprint’ hebben we bewust gekozen voor LNG. Met deze eerste Volvo FM LNG trekker willen we monitoren of deze stap voldoet aan onze verwachtingen. Indien dit het geval is of zelfs onze verwachtingen overstijgt, sluiten we een latere uitrol naar meerdere LNG voertuigen niet uit.”

Belangrijke rol chauffeurs

Trucks en chauffeurs zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij de keuze voor de nieuwe Volvo FM en de verschillende productopties speelden de chauffeurs dan ook een belangrijke rol. Bas Schellekens: “In de oriëntatiefase voor de aankoop van de nieuwe voertuigen hebben we met meerdere chauffeurs bij elkaar gezeten om te bepalen welk voertuig het beste bij onze werkzaamheden past. Ook hebben we besproken welke specificaties en opties belangrijk zijn voor onze chauffeurs. Wij kiezen er bewust voor om dit gezamenlijk te doen om zo een zo prettig mogelijke werkplek voor onze chauffeurs te creëren.”

Inmiddels zijn de trekkers enkele weken onderweg en de reacties zijn zeer positief. Schellekens: “We ervaren dat Volvo grote stappen heeft gemaakt, zeker in het kader van veiligheid. De nieuwe Volvo FM rijdt erg prettig, stil en de extra 270 graden (dodehoek) camera is van grote toegevoegde waarde!”

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions