Clicky

 
Transport Online - Ruim 100 miljoen euro aan beslag in onderzoek naar illegaal gokken en witwassen

Ruim 100 miljoen euro aan beslag in onderzoek naar illegaal gokken en witwassen

Ruim 100 miljoen euro aan beslag in onderzoek naar illegaal gokken en witwassen
24-06-2021 12:15 | Misdaad | auteur Redactie

AMSTERDAM - Op 16 juni heeft de FIOD samen met het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie twee woningen en een bedrijfspand doorzocht.

Tevens zijn doorzoekingen verricht in het buitenland, te weten België, Luxemburg, Zweden, Malta, Curacao, Oostenrijk en Zwitserland. Vijf mannen (66, 56, 52, 51, 51) en een vrouw (45) worden verdacht van overtreding van de wet op de Kansspelen, witwassen en deelname aan een criminele organisatie, meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

Het vermoeden is dat zij met het illegaal aanbieden van online kansspelen op de Nederlandse markt ruim 250 miljoen euro hebben verdiend en dit hebben witgewassen. Zowel in Nederland als in het buitenland is beslag gelegd voor ruim 100 miljoen euro op onder andere kunst, woningen, bankrekeningen, sieraden, auto’s, boten en beleggingen.

De verdachten boden vermoedelijk online casino kansspelen aan op de Nederlandse markt. De wetgeving in Nederland staat niet toe om online kansspelen in Nederland aan te bieden. Er wordt namelijk in Nederland tot op dit moment geen vergunning verleend voor het online aanbieden van kansspelen op de Nederlandse markt. Daardoor werd een uitvlucht gezocht naar een buitenlandse structuur, waarmee de verdachten probeerden buiten het gezichtsveld van de Nederlandse overheid te blijven.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions