Clicky

 
Transport Online - Koninginnensluis Nieuwegein weer open

Koninginnensluis Nieuwegein weer open

Koninginnensluis Nieuwegein weer open
24-06-2021 11:55 | Stremmingen | auteur Redactie

NIEUWEGEIN - De Koninginnensluis in Nieuwegein is vanaf vandaag, 24 juni 2021, weer geopend voor (scheepvaart)verkeer. Sinds 12 april 2021 werden de sluisdeuren van de Koninginnensluis gerenoveerd.

Hierdoor was de sluis voor alle scheepvaart volledig gestremd. Nu het eerste de deel van de vervolgrenovatie succesvol is afgerond, kan deze weer in gebruik worden gesteld.

Tijdens dit eerste deel van de vervolgrenovatie werden de sluisdeuren ter hoogte van de Emmabrug aangepakt. De scharnieren (taatsen) en het afdichthout zijn vervangen. Daarnaast zijn op de ebdeuren de tolkleppen voor het regelen van het waterniveau vervangen. Als gevolg van uitlopende bouwwerkzaamheden is de stremming met enkele weken verlengd. Vanaf 24 juni 2021 is de sluis weer open voor al het (scheepvaart)verkeer.

Omgevingsmanager Marijke Cordes van Rijkswaterstaat: "De vertraging was een tegenvaller voor de gebruikers en omwonenden van de sluis. We hebben hard gewerkt om de vertraging te beperken en de sluis zo snel mogelijk open te laten gaan. Het is fijn dat recreatievaart in de zomer weer gebruik kan maken van de sluis."

Vervolgrenovatie deel twee

Op zijn vroegst volgt in 2023 het tweede deel van de vervolgrenovatie. Dan worden onder andere de bediening en besturing vernieuwd, en voldoet de sluis aan de nieuwste richtlijnen. Uiteraard wordt de historie van de sluis hierbij niet uit het oog verloren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,481
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats