Clicky

 
Transport Online - IVECO S-WAY 480 6x2 voor Hoekstra Materiaal

IVECO S-WAY 480 6x2 voor Hoekstra Materiaal

IVECO S-WAY 480 6x2 voor Hoekstra Materiaal
24-06-2021 11:41 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

OLDEHOLTPADE - Hoekstra Materiaal uit Oldeholtpade levert in heel Nederland bouwmaterialen aan bedrijven en particulieren. Dat doet het bedrijf voortaan met een nieuwe IVECO S-WAY AT 6x2 en daarmee heeft het bedrijf meteen een primeur te pakken. Dit is namelijk de eerste IVECO van dit model in Nederland in een 6x2 configuratie.

Hoekstra Materiaal koos voor een trekker met voorloopas op advies van de IVECO dealer. Eigenaar Vincent Hoekstra: "Wij hebben verstand van hout en bouwmaterialen maar niet van transport. Ik heb me bij de keuze voor deze combinatie dan ook laten voorlichten door de mensen van IVECO dealer Cornelis. Niet alleen voor de trekker, maar voor het hele span inclusief de meeneemheftruck. Belangrijk daarbij is dat we ook veel aan particulieren leveren die online bestellen. Wendbaarheid is dus erg belangrijk voor ons. Wij zijn ooit begonnen met IVECO Daily bestelwagens, en later kwam er een gebruikte IVECO Stralis bakwagen met een autolaadkraan bij. Die werd te klein, en bovendien wilden we een truck waarmee we ook de milieuzones in mogen. De uitstekende ervaringen met IVECO en dealer Cornelis waren voor mij reden om nu weer met dat merk in zee te gaan. Na de eerste gesprekken kwamen we uit op dit concept van een compacte trailer met een stuuras en een trekker met een voorloopas. Hierdoor hebben we voldoende laadvermogen, zijn we nog steeds erg wendbaar en hebben we nooit een overbeladen trekas."

Eén aanspreekpartner

Hoekstra gaf de opdracht voor de complete combinatie aan Roel de Haan, accountmanager en verkoopadviseur van Cornelis Bedrijfsauto's. Die zorgde voor het contact tussen trailerbouwer Krone en Terberg voor de meeneem heftruck. Op die manier had Hoekstra slechts één aanspreekpartner.

Roel de Haan: "Door mee te denken met de klant is er een optimaal inzetbare en wendbare combinatie ontstaan, met onder meer aandacht voor ladingzekering. Dat is belangrijk bij het vervoer van hout. Zo zijn er, na overleg met Krone, drie rijen rongpotten aangebracht in de vloer en extra ogen voor ladingzekering. Verder zijn er LED lichtstrips aangebracht in de trailer en zijn er RVS kisten gemonteerd onder de vloer. Voor de meeneemheftruck zijn er pneumatisch uitschuivende steunbalken gemonteerd waardoor de chauffeur snel zijn werk kan doen."

Ook aan de veiligheid is gedacht, met ACC, extra verlichting en een achteruitrij camera op de meeneemheftruck én op de trailer.

IVECO Driver Academy

De IVECO S-WAY AT is uitgerust met de 480 pk sterke, non EGR Cursor 11 motor in Euro-6 D uitvoering en de IVECO Hi-Tronix versnellingsbak. De truck is voorzien van ACC, airconditioning, een koelkast en luxe, geventileerde stoelen. Chauffeur Alex Buist is de vaste chauffeur op de nieuwe combinatie van Hoekstra Materiaal. Hij kreeg meteen op de eerste dag een aflevercursus van de IVECO Driver Academy.

Alex is bijzonder enthousiast over zijn nieuwe gereedschap en hij is blij met de extra aandacht tijdens de cursus: "Op deze manier leer ik de auto meteen goed kennen en dat is fijn, want dit is wel heel wat anders dan de bakwagen waar ik mee reed. Zo'n aflevertraining vind ik erg goed want zo leer ik meteen hoe ik het beste uit deze combinatie kan halen. Bijkomend voordeel is dat het meteen meetelt voor de Code 95."

Foto's

 • Jeco
  Jeco
 • J.Roeland
  post nl
 • Ruud Hagens
  Ruud Hagens
 • J.Roeland
  MEGA-POL-TRANS

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions