Clicky

 'Helft werknemers ontvangt wel eens minder loon dan afgesproken'

'Helft werknemers ontvangt wel eens minder loon dan afgesproken'
24-06-2021 11:26 | Algemeen | auteur ANP

CAPELLE A/D IJSSEL - Bijna de helft van de Nederlanders ontvangt wel eens minder salaris dan afgesproken. In krap een op de tien gevallen komt dit zelfs vaak voor, concludeert HR-dienstverlener en loonstrookverwerker ADP na onderzoek. Nederlanders houden sinds corona hun loonstrookje scherper in de gaten, ook omdat meer mensen sinds de crisis moeite hebben met het beheer van het huishoudboekje.

In vergelijking met andere landen lijken zaken in Nederland over het algemeen goed geregeld. Wereldwijd gaat het in 63 procent van de gevallen wel eens mis. Vooral voor jongeren in de leeftijdscategorie 18 tot 24 jaar loont het salaris te checken. Ook werknemers met een essentieel beroep krijgen vaker minder overgemaakt dan is afgesproken.

In Nederland wordt door werkgevers over het algemeen op tijd betaald. Bijna driekwart van de werknemers hier geeft aan dat zij zelden of nooit te laat worden uitbetaald. Voor het onderzoek zijn 32.471 werknemers in zeventien landen, waaronder Nederland, bevraagd over thema's die spelen op de werkvloer. Daarbij is ook gekeken naar hoe werknemers en werkgevers tot nu toe zijn omgegaan met de coronapandemie.

Extra taken

Uit vrees voor het behoud van hun baan zag driekwart van de werknemers zich gedwongen extra taken op zich te nemen. Verder steeg het onbetaald uitvoeren van overwerk tot gemiddeld 9,2 uur per week, waar dat een jaar eerder 7,3 uur was. ADP benadrukt wel dat er grote verschillen zijn per regio's en landen.

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat bij het beheer van het huishoudboekje vaker een beroep wordt gedaan op een of meerdere apps om geldzaken te regelen. Met name jongvolwassenen letten beter op hun geld sinds corona. ADP noemt het verder opvallend dat een ruime meerderheid van de werknemers liever gespreid in plaats van één keer per maand het salaris wil ontvangen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions