Clicky

 
Transport Online - Mondkapjes tijdens rijexamens ook na 26 juni nog verplicht

Mondkapjes tijdens rijexamens ook na 26 juni nog verplicht

Mondkapjes tijdens rijexamens ook na 26 juni nog verplicht
23-06-2021 16:52 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

RIJSWIJK - De landelijke mondkapjesplicht in Nederland komt vanaf zaterdag 26 juni grotendeels te vervallen. In gesloten voertuigen (tijdens de praktijkexamens, rijtesten en toetsen) blijft het mondkapje nog steeds voorgeschreven, omdat afstand houden daar niet mogelijk is.

Als de kandidaat geen mondkapje kan gebruiken, kan hij op een later moment examen doen. Wat verandert er verder wel en nog niet bij het CBR?

Bezoekers van CBR-locaties

Het CBR handhaaft het beleid dat we op de locaties alleen bezoekers toe worden gelaten met een afspraak. ook wordt aan instructeurs gevraagd of ze zoveel mogelijk buiten willen wachten. Alle andere begeleiders (ouders, vrienden e.d.) mogen niet naar binnen.

Versoepelingen AM2 en AvB examens

Vanaf zaterdag 26 juni mogen opleiders weer meerijden tijdens het AM2-praktijkexamen en meelopen tijdens het AVB-examen. Daarbij geldt natuurlijk nog steeds dat er minimaal anderhalve meter afstand gehouden dient te worden.

Mondkapjes tijdens de rijles

Gezien de versoepelingen stelt het CBR niet langer de voorwaarde dat tijdens de rijles het mondkapje door opleider en kandidaat gedragen moet zijn. Dat is een keus van de opleider.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden