Clicky

 
Transport Online - Stichting wil 1 miljoen euro ophalen voor gouden tip Tanja Groen

Stichting wil 1 miljoen euro ophalen voor gouden tip Tanja Groen

Stichting wil 1 miljoen euro ophalen voor gouden tip Tanja Groen
23-06-2021 15:36 | Binnenland | auteur ANP

NAARDEN - Misdaadjournalist Peter R. de Vries heeft een stichting opgericht waarmee hij via crowdfunding een beloning van 1 miljoen euro bijeen wil brengen als beloning voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen. Dat heeft hij woensdag bekendgemaakt op een persconferentie. Hij werd daarbij geflankeerd door de ouders van de verdwenen vrouw. "Wij willen dat de ouders volgend jaar bloemen op het graf van Tanja kunnen leggen", aldus De Vries.

Volgens De Vries gaat het om "de hoogste beloning die ooit is uitgeloofd in Nederland". De stichting heeft een website, waar donateurs zich kunnen melden en storten. De Vries benadrukt dat het initiatief ook bedoeld is voor andere zaken die verlegen zitten om een gouden tip. Het initiatief heeft de steun van politie en justitie.

Tanja Groen verdween in augustus 1993 op 18-jarige leeftijd, tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht. Zij zou woensdag 46 zijn geworden. Tegelijk met de website van Stichting De Gouden Tip is er ook een site gelanceerd over de verdwijningszaak zelf.

Gouden tip

De informatie van de tipgever "moet er rechtstreeks toe leiden dat het lichaam van Tanja wordt gevonden", aldus De Vries. De stichting garandeert de anonimiteit van de leverancier van de gouden tip. De Vries verwacht geen stortvloed aan tips.

De Vries wil dat het miljoen binnen een jaar bijeen geworven is. Als het na een jaar minder is, dan is dat de uit te loven beloning. Is het meer, dan zal het overschot worden gestoken in uit te loven beloningen in andere zaken. De Vries heeft daarvoor al zaken in gedachten, maar hij wilde niet zeggen welke dat zijn. De stichting ambieert "een factor van betekenis te worden in cold cases".

Vorige week werd opnieuw naar Tanja Groen gezocht, op de Strabrechtse Heide in Noord-Brabant, maar wederom tevergeefs. Uit verklaringen in het onderzoeksdossier zou de mogelijkheid geopperd zijn dat het meisje in een bepaald deel van de hei, vlakbij een kleine ven, begraven zou zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,618

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions