Clicky

 
Transport Online - Illegale bouwvakkers en misstanden op bouwplaats in Best, werkzaamheden stilgelegd

Illegale bouwvakkers en misstanden op bouwplaats in Best, werkzaamheden stilgelegd

Illegale bouwvakkers en misstanden op bouwplaats in Best, werkzaamheden stilgelegd
23-06-2021 12:23 | Binnenland | auteur Redactie

BEST - De Inspectie SZW heeft de werkzaamheden op een bouwplaats in Best stilgelegd. Tijdens een controle afgelopen maandag bleek dat de vijf werknemers ernstig gevaar liepen vanwege onveilige arbeidsomstandigheden.

De bouwvakkers werkten met gevaarlijke arbeidsmiddelen, er was elektrocutie- en valgevaar en persoonlijke beschermingsmiddelen ontbraken. Ook bleken de bouwvakkers, die de Oekraïense nationaliteit hebben, niet in Nederland te mogen werken. Hun werkgever kan in elk geval een boete verwachten voor illegale tewerkstelling, meldt de Inspectie SZW woensdag.

De Inspectie is op de bouwplaats gaan controleren na een melding van de gemeente Best. Handhavers van de gemeente waren al eerder op de bouwplaats geweest voor een bouwinspectie. Daar constateerden zij dat er niet alleen werd gewerkt op de bouwplaats, maar dat de werknemers er ook wonen, terwijl dit niet is toegestaan. Op de stoffige betonvloer lagen vijf matrassen, koffers en persoonlijke eigendommen van de werknemers. De bouwplaats was ingericht als ‘woonverblijf’ met een koelkast, magnetron, wasmachine en levensmiddelen. De gemeente heeft de illegale bewoning beëindigd en een last onder bestuursdwang opgelegd.

De Inspectie SZW zal de stillegging pas opheffen wanneer er veilig gewerkt kan worden. Er wordt momenteel nader onderzoek gedaan naar mogelijke onderbetaling en overtredingen van de Arbeidstijdenwet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions