Clicky

 
Transport Online - Afsprakennummer Janssen onbereikbaar door vele bellers

Afsprakennummer Janssen onbereikbaar door vele bellers

Afsprakennummer Janssen onbereikbaar door vele bellers
23-06-2021 11:31 | Coronavirus | auteur ANP

UTRECHT - Mensen kunnen momenteel niet bellen met het speciale telefoonnummer voor prikafspraken met het coronavaccin van Janssen. Dat nummer, 0800-1295, is door "extreem grote belangstelling" niet bereikbaar. Alle lijnen liggen plat, zegt de organisatie GGD GHOR Nederland.

Het nummer was sinds 10.00 uur in de lucht. In de eerste paar minuten waren er "70.000 belpogingen", zegt de GGD. Mensen die niemand aan de lijn kregen, probeerden het algemene afsprakennummer 0800-7070, waardoor het ook bij dat callcenter heel druk werd.

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) had kort voor de lancering van het telefoonnummer gezegd dat de lijnen het "absoluut aankunnen, we zijn klaar voor een hausse aan telefoontjes. Maar als we met zijn allen massaal gaan bellen, alle mensen die nog geen prik hebben gehad, dan zou het best wel even vast kunnen lopen."

GGD GHOR Nederland vraagt mensen om voorlopig niet naar het speciale telefoonnummer te bellen. "Alleen dan kunnen we terug in de lucht komen", aldus een woordvoerster.

Het is niet bekend hoeveel mensen erin zijn geslaagd een prikafspraak voor het Janssen-vaccin te maken.

Het is de eerste keer dat mensen kunnen kiezen voor een bepaald coronavaccin. Waarschijnlijk worden de eerste mensen die nu een afspraak weten te maken, vrijdag gevaccineerd. Met die ene prik zijn ze klaar. Bij de andere vaccins hebben mensen twee inentingen nodig. Deze week en volgende week kunnen ongeveer 200.000 mensen een prik krijgen. Hoeveel mensen daarna aan de beurt komen, hangt af van hoeveel doses Janssen kan leveren.

Als het woensdag niet lukt om een afspraak in te plannen, kan het volgens minister De Jonge wel "een paar weken" duren voor het weer kan. Hij raadt mensen aan daar niet op te wachten, "want dan zou je weleens achter het net kunnen vissen". Volgens De Jonge moeten die mensen gewoon een afspraak maken voor een prik "met het vaccin dat ook bedoeld was voor jouw bouwjaar".

Foto's

 • Janssen
  Janssen
 • Janssen
  Janssen
 • Janssen
  Janssen
 • Janssen
  Janssen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,618

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions