Clicky

 
Transport Online - 'China wil grenscontroles om Covid-19 nog zeker jaar behouden'

'China wil grenscontroles om Covid-19 nog zeker jaar behouden'

'China wil grenscontroles om Covid-19 nog zeker jaar behouden'
22-06-2021 20:23 | Buitenland | auteur ANP

PEKING - China is van plan om de grenscontroles die zijn ingesteld vanwege de coronapandemie nog zeker een jaar in stand te houden. Dat meldt de Wall Street Journal op basis van ingewijden. Ondanks relatief lage besmettingscijfers vreest het land nieuwe varianten van het virus, zeker omdat in China volgend jaar meerdere grote evenementen gepland staan.

Tot de voorlopige versoepelingsdatum van halverwege 2022 zou vorige maand zijn besloten tijdens een bijeenkomst van de Chinese regering. Zo hoopt het land het virus onder controle te houden in aanloop naar onder meer de Olympische Winterspelen en Paralympische Spelen, die voor februari volgend jaar gepland staan in de hoofdstad Peking. Duizenden deelnemende atleten reizen daarvoor af naar het land.

Na de uitbraak van het coronavirus in de Chinese stad Wuhan eind 2019 beperkte China de verkeersstromen met andere landen flink. Reizigers moeten ongeacht hun nationaliteit aan strenge voorwaarden voldoen om binnen te komen. Zo moeten ze meerdere medische tests ondergaan en verplicht in quarantaine, waar strikte voorwaarden voor gelden.

Zowel Chinese als internationale luchtvaartmaatschappijen riskeren daarnaast tijdelijke annulering van hun vluchten als een bepaald aantal passagiers bij aankomst in China positief blijkt te testen op het coronavirus.

Het dagelijkse aantal coronabesmettingen in China ligt een stuk lager dan in andere grote landen. Maandag werden in China 25 nieuwe besmettingen gemeld. De regering blijft alert op mogelijke verdere verspreiding.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden