Clicky

 
Transport Online - ACM kan onderzoek naar Apple AppStore voortzetten

ACM kan onderzoek naar Apple AppStore voortzetten

ACM kan onderzoek naar Apple AppStore voortzetten
22-06-2021 15:12 | Binnenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

DEN HAAG - Het onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) naar de AppStore van Apple vult de onderzoeken van de Europese Commissie naar de App Store aan. De onderzoeken kunnen naast elkaar gedaan worden en de ACM kan haar onderzoek naar de Appstore doorzetten.

De Europese regels bepalen dat als de Europese Commissie en een nationale mededingingsautoriteit eenzelfde onderzoek bij een bedrijf doen, de nationale autoriteit moet stoppen met het onderzoek. Over het onderzoek van de ACM coördineren de ACM en Europese Commissie nauwgezet.

De ACM onderzoekt of Apple misbruik maakt van haar machtspositie. Daarbij kijkt de ACM naar de voorwaarden die Apple hanteert voor de AppStore voor app-aanbieders die apps aanbieden die niet met apps van Apple concurreren, in het bijzonder op het gebied van online dating in Nederland. De Europese Commissie onderzoekt of Apple belemmeringen opwerpt voor apps die wél direct concurreren met apps van Apple, zoals muziekstreaming.

Het onderzoek van de ACM loopt nog. De afronding volgt later dit jaar. Over het onderzoek is regelmatig contact met de Europese Commissie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen