Clicky

 
Transport Online - Verdachte opgepakt in onderzoek naar illegale handel in vuurwerk

Verdachte opgepakt in onderzoek naar illegale handel in vuurwerk

Verdachte opgepakt in onderzoek naar illegale handel in vuurwerk
22-06-2021 11:54 | Binnenland | auteur Redactie

SINT WILLEBRORD - Rechercheurs van Team Milieu hebben dinsdagmorgen in een woning aan de Sportparkstraat in Sint Willebrord een 24-jarige bewoner aangehouden. Hij wordt verdacht van de handel in illegaal vuurwerk.

Agenten van de Ondersteuningsgroep vielen ’s ochtends vroeg het pand binnen. De bewoner werd direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Rechercheurs hebben de woning van de man doorzocht. Daarbij werd onder andere een speurhond ingezet. Agenten vonden in het pand datadragers, luxegoederen en een kleine hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk. Deze zijn in beslag genomen, meldt de politie.

Eind 2020 is er een onderzoek gestart tegen deze verdachte. Daar zijn 10 rechercheurs bij betrokken. Hij was op social media zeer actief om zijn handelswaar aan de man te brengen. Onderzoek heeft verder uitgewezen dat deze handelaar ook anderen voor zich liet werken en op verschillende locaties in Nederland illegaal vuurwerk opsloeg. De handel ging gepaard met grote sommen geld.

”Die jongens denken allen maar aan makkelijk geld verdienen en niet aan de gevaren die deze handel met zich meebrengt. Stel je voor dat het bijvoorbeeld misgaat in een opslag die in een kelderbox onder een flat zit, dan zijn de gevolgen niet te overzien,’’ aldus een van de rechercheurs van Team Milieu.

Jaarlijks worden vanuit het buitenland grote hoeveelheden zwaar illegaal vuurwerk Nederland binnengebracht. Dat illegale vuurwerk moet ook ergens worden opgeslagen. De politie ziet dat dat met grote regelmaat midden in woonwijken gebeurd. Dat kan tot zeer gevaarlijke situaties leiden. Het vuurwerk wordt ook steeds vaker tegen hulpverleners gebruikt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen