Clicky

 
Transport Online - Ninatrans en Transmet gaan fuseren

Ninatrans en Transmet gaan fuseren

Ninatrans en Transmet gaan fuseren
21-06-2021 18:53 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

LEUVEN - de Belgische transportbedrijven Ninatrans uit Leuven en Transmet uit Boutersem, bundelen hun krachten en bouwen verder aan een gezamenlijke toekomst. De nieuwe transportgroep wil zo aan efficiëntie winnen en dankzij een groter aanbod een sterkere marktpositie verwerven in de zeer snel evoluerende logistieke branche.

Zowel Ninatrans en Transmet zijn bekende namen in de transportwereld. Ninatrans is een belangrijke speler in tijdkritische transporten in binnen- en buitenland waaronder transport van luchtvrachtgoederen. Transmet is gespecialiseerd in logistiek, huif- en tanktransport. Opvallend: Transmet en Ninatrans werden opgericht door twee broers, respectievelijk Louis en Jules Smets. Toch voeren beide bedrijven in het verleden een aparte koers met volledig verschillende doelgroepen. Tot nu, want de intussen derde generatie bedrijfsleiders zijn overtuigd dat ze samen sterker staan in de competitieve transportsector.

Door hun verschillende specialisaties, zijn beiden complementair en kan de nieuwe groep haar diensten verruimen, verklaart Benny Smets, CEO van Ninatrans, deze stap: “Dankzij Transmet kunnen we ook deelladingen en magazijnactiviteiten vanuit Boutersem en Mechelen aanbieden en verhogen we onze flexibiliteit naar onze klanten. Ook de ruime ervaring van Transmet in tanktransporten biedt nieuwe mogelijkheden."

Herman Smets, CEO van Transmet is eveneens overtuigd van de voordelen: “We gaan de sterktes van beide firma’s combineren zodat een nieuwe, krachtige groep gevormd wordt die toelaat een sterkere marktpositie in te nemen.”

In de praktijk zal er voor klanten en personeel weinig veranderen, zegt Benny Smets: “De dienstverlening van beide organisaties zal er juist op vooruitgaan: meer flexibiliteit, meer efficiëntie en nieuwe mogelijkheden voor onze klanten, partners en medewerkers. Deze samenvoeging stelt ons in staat om gezamenlijk nog meer te investeren in kwaliteit, digitalisering, specialisatie en duurzaamheid. Beide entiteiten behouden elk hun structuur en ook de locaties blijven operationeel. De namen van beide familiebedrijven blijven daarom bestaan."

Benny Smets zal de functie van CEO van Ninatrans en Transmet op zich nemen. Herman Smets van Transmet gaat later dit jaar met pensioen maar zal wel deel blijven uitmaken van de strategische adviesraad van de gezamenlijke transportgroep. Zijn kinderen Steven en Stefanie beheren de locatie van Transmet in Boutersem op dagelijkse basis.

De nieuwe transportgroep kan voortaan 350 vrachtwagens en 600 trailers inzetten. Met ook nog Ninatrans-vestigingen in Duitsland en Frankrijk, opereren ze zowel nationaal als internationaal.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden