Clicky


Containerschip Cap San Antonio vaart ponton van veerdienst aan

Containerschip Cap San Antonio vaart ponton van veerdienst aan [+video's]
21-06-2021 17:10 | Aanvaringen | auteur Redactie

SANTOS - Zondagmiddag 20 juni is het containerschip de Cap San Antonio tegen het ponton van een veerdienst gevaren in de Braziliaanse haven van Santos, in de buurt van Sao Paulo. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Het schip, dat onder de Deense vlag vaart en eigendom is van rederij Hamburg Süd, wilde net uit de haven wegvaren om de zee op te gaan richting Parangua toen het misging. Toen het schip de haven wilde verlaten raakte het een deel van het dok waardoor een ponton wegdreef dat aan het dok was bevestigd. Het ponton bleef in eerste instantie vastzitten waardoor het geruime tijd werd meegesleept voordat het uiteindelijk losbrak.

Het ponton wordt gebruikt voor het instappen van passagiersveerboten. Enkele dokwerkers moesten rennen voor hun leven wanneer het ponton wordt losgerukt.

Het schip liep forse schade op van het incident. Zo is er een groot gat zichtbaar aan de zijkant van het schip waar water uit lekte wat erop duidt dat de ballasttank waarschijnlijk lek is geraakt.

Na het ongeval lag het schip voor anker bij Santos, zodat de aanvaring kon worden onderzocht en het schip kan worden gerepareerd. De autoriteiten hebben nog niet laten weten waardoor de aanvaring werd veroorzaakt.

Het containerschip is gebouwd in 2014 en heeft een capaciteit van 10500 TEU. Het schip is 333 meter lang en ruim 48 meter breed.