Clicky

 Gevonden militair Jürgen Conings doodde zichzelf een tot vier weken geleden

Gevonden militair Jürgen Conings doodde zichzelf een tot vier weken geleden
21-06-2021 17:16 | Buitenland | auteur ANP

BRUSSEL - De zondag gevonden Belgische militair Jürgen Conings is naar schatting een week tot vier weken geleden overleden. De voortvluchtige militair met extreemrechtse sympathieën heeft zich van het leven beroofd met een vuurwapen dat op zijn lichaam is aangetroffen, meldt het Belgisch Openbaar Ministerie.

Het lichaam bevond zich in een bijzonder dichtbegroeid en moeilijk bereikbaar deel van het Dilserbos, onderdeel van het Nationaal Park Hoge Kempen. Twee verschillende mountainbikers hadden zondagochtend een sterke geur van ontbinding uit het bos opgemerkt, stelt het federaal parket in een verklaring. Een van de fietsers is het bos ingegaan en heeft het levenloze lichaam van Jürgen Conings aangetroffen.

"Deze persoon is vervolgens verhoord door de politie, omdat hij na de plek te hebben gefilmd de beelden lijkt te hebben aangeboden aan een Duits mediabedrijf", aldus de verklaring. Hiervoor is "een apart strafdossier geopend". De andere fietser heeft de politie gewaarschuwd, schrijft het OM.

Burgemeester van Maaseik

Die andere fietser was Johan Tollenaere, de burgemeester van Maaseik, een gemeente pal tegen de Nederlandse grens op zo'n 13 kilometer van het Dilserbos. Op VRT Nieuws vertelde hij dat hij met vrienden aan het mountainbiken was in een afgelegen stuk bos, toen hij een lijkgeur herkende. "Ik dacht onmiddellijk dat het weleens Jürgen Conings zou kunnen zijn." Hij gaf zijn informatie aan de politie door en fietste verder.

In de buurt van het lichaam van Conings vond de politie later verschillende geladen vuurwapens, grote hoeveelheden munitie, een mes, een machete en een bijl, aldus de mededeling van het parket.

Zoekacties

Er werd sinds de vermissing van de militair op 17 mei meerdere keren in het Nationaal Park met speurhonden gezocht naar de man nadat diens auto was aangetroffen met daarin veel zware wapens. Op 9 juni werd een rugzak gevonden die van hem leek te zijn en werden de zoekacties in een straal van een kilometer van de rugzak geïntensiveerd. Het lichaam is volgens het OM uiteindelijk op 150 meter buiten deze perimeter gevonden, het zicht versperd door varens.

Conings werd zondag gevonden na een wekenlange zoekactie in en bij het Nationale Park. De korporaal had vijf weken geleden zware wapens meegenomen uit een legerdepot en verdween daarna spoorloos. In afscheidsbrieven bedreigde hij onder anderen virologen en de overheid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions