Clicky

 
Transport Online - Innovatieve vrachtdrone VoloDrone voor het eerst naar Berlijn

Innovatieve vrachtdrone VoloDrone voor het eerst naar Berlijn

Innovatieve vrachtdrone VoloDrone voor het eerst naar Berlijn
21-06-2021 16:11 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

ESSEN/BRUCHSAL/BERLIJN - Innovatie voor supplychains: pionier op het gebied van stedelijke luchtmobiliteit Volocopter en wereldwijde logistiek dienstverlener DB Schenker ontwikkelen samen oplossingen voor het snel en emissievrij vervoeren van goederen. Vandaag werd de drone voor zwaar transport van Volocopter voor het eerst gepresenteerd aan Duitse politici.

Op de nationale luchtvaartconferentie (Nationale Luftfahrtkonferenz) op de luchthaven Berlijn Brandenburg bezichtigde een groot aantal politici en vertegenwoordigers van de luchtvaartindustrie de VoloDrone. Het toestel wordt autonoom en elektrisch aangedreven en kan tot 200 kilogram vracht vervoeren met een bereik van maximaal 40 kilometer.

Jochen Thewes, CEO DB Schenker: “Onze klanten vragen om schone, snelle en innovatieve oplossingen voor hun bevoorradingsketens. Wanneer de infrastructuur voor conventionele transportmiddelen overbelast of niet aanwezig is, bieden vrachtdrones een kans om logistieke routes te veranderen. De mogelijke toepassingen in de logistiek zijn grenzeloos. Dankzij ons samenwerkingsverband met Volocopter wordt deze visie geleidelijk werkelijkheid. Transport per drone wordt steeds concreter. De Nationale Luchtvaartconferentie in Berlijn biedt ons een uitgelezen kans om de Duitse politiek hier live een indruk van te geven.”

Florian Reuter, CEO Volocopter: “Onze VoloDrone zal worden ingezet waar het conventionele landtransport zijn grenzen bereikt in de logistiek, bouw of landbouw. We hebben tien jaar vliegervaring en onze vergevorderde status in het certificeringsproces bij het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) levert enorme synergie op voor al onze toestellen. DB Schenker is een toonaangevende logistieke partner, met wie we onze VoloDrone doelgericht geschikt maken voor commercieel gebruik in verschillende logistieke toepassingen.”

De VoloDrone die tijdens de Nationale Luchtvaartconferentie ter plaatse wordt tentoongesteld, is een testtoestel van Volocopter met een proefcontainer van DB Schenker. Bij commercieel gebruik zal het in staat zijn afstanden tot 40 kilometer af te leggen. De drone is 9,15 meter in diameter en 2,15 meter hoog. Het VoloDronetoestel weegt 600 kilogram met een laadvermogen van maximaal 200 kilogram. De drone zal volledig elektrisch werken met ‘Autonome Beyond Visual Line of Sight’ (BVLOS) mogelijkheden. De drone kan verticaal opstijgen en landen. De eerste vlucht vond plaats in 2019. Sindsdien zijn er regelmatig vliegtests uitgevoerd op verschillende vliegvelden in Zuid-Duitsland.

Toekomstige logistieke toepassingen voor de heavy-lift drone zijn onder andere plaatsen die moeilijk of trager te bereiken zijn met andere middelen, zoals eilanden, land-to-ship leveringen, transport naar bergachtige gebieden, of plaatsen die geïsoleerd zijn van het wegennet na natuurrampen. Leveringen binnen steden zijn ook mogelijke toepassingen.

DB Schenker is sinds 2020 investeerder in Volocopter. Jochen Thewes, CEO bij DB Schenker, is lid van de Raad van Advies. Het doel is om de ontwikkeling en marktintroductie van de VoloDrone voor de logistieke sector te ondersteunen. DB Schenker test wereldwijd tal van innovatieve en vooruitstrevende technologieën om zijn diensten voor klanten nog flexibeler en klimaatvriendelijker te maken en geluidsemissies en vervuiling verder terug te dringen.

Foto's

  • J.Roeland
    ROS

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,571

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions