Clicky

 
Transport Online - Maximaal 10.000 toeschouwers in olympische stadions in Tokio

Maximaal 10.000 toeschouwers in olympische stadions in Tokio

Maximaal 10.000 toeschouwers in olympische stadions in Tokio
21-06-2021 11:53 | Sport | auteur ANP/RTR

TOKIO - In de stadions voor de Olympische Spelen in Tokio worden maximaal 10.000 toeschouwers toegelaten. Dat heeft het organisatiecomité besloten. Alleen Japanse fans krijgen toegang. Al eerder werd bekend dat buitenlandse toeschouwers vanwege de coronapandemie niet worden toegelaten.

Ook over de aanwezigheid van Japanse fans was de laatste tijd discussie. Artsen en andere deskundigen stelden dat de Spelen zonder fans het beste zou zijn voor de gezondheidszorg in Japan. Maar de organisatie wil er toch publiek bij hebben. Alleen als het coronavirus weer toeslaat in Tokio, bestaat de kans dat de olympische sporters in stadions zonder fans om de medailles moeten gaan strijden.

De Japanners kunnen hun kaarten kopen op basis van een loterij. Ze moeten in de stadions een mondkapje dragen en mogen niet schreeuwen. Klappen is wel toegestaan. Volgens Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, worden de Japanse bevolking en alle deelnemers op deze manier het beste beschermd. Hij liet ook weten dat ruim 80 procent van de sporters en officials die verblijven in het olympisch dorp zijn gevaccineerd als de Spelen op 23 juli beginnen.

Foto's

  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden