Clicky

 
Transport Online - RIVM meldt lichte stijging aantal besmettingen

RIVM meldt lichte stijging aantal besmettingen

RIVM meldt lichte stijging aantal besmettingen
20-06-2021 18:14 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Het aantal nieuwe coronabesmettingen is het afgelopen etmaal licht gestegen. Tussen zaterdag en zondag zijn er 735 nieuwe besmettingen bij het RIVM geregistreerd. Zaterdag waren er nog 702 nieuwe besmettingen.

Het weekgemiddelde bleef wel dalen: in de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 910 positieve tests per dag geregistreerd. Zaterdag lag dit gemiddelde nog op 954 en vorige week zondag op 1418.

Het aantal sterfgevallen als gevolg van corona nam zondag toe met 1. Dat wil niet zeggen dat deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Het aantal sterfgevallen dat dagelijks wordt gemeld is al bijna twee weken lager dan tien. Afgelopen zeven dagen werden in totaal zeventien nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona geregistreerd.

In Amsterdam kregen tussen zaterdag- en zondagochtend 46 mensen een positieve testuitslag. In Den Haag waren dat er 32, in Rotterdam 30 en in Utrecht en Alkmaar respectievelijk 18 en 14.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden