Clicky

 
Transport Online - Vakbondsman doodgereden door vrachtwagen bij blokkade dc Lidl in Italië [+foto's]

Vakbondsman doodgereden door vrachtwagen bij blokkade dc Lidl in Italië

Vakbondsman doodgereden door vrachtwagen bij blokkade dc Lidl in Italië [+foto's]
20-06-2021 10:18 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

BIANDRATE - In het Italiaanse Biandrate is vrijdag 18 juni een dode gevallen bij een blokkadeactie van een distributiecentrum van supermarktketen Lidl. Een vrachtwagenchauffeur die kwam lossen reed de 37-jarige Adil Belakhdim aan. Belakhdim is vakbondsman bij de Italiaanse vakbond SiCobas.

Belakhdim kwam onder de wielen van de vrachtwagen terecht en overleed nog ter plekke aan zijn verwondingen. Nog twee andere vakbondsleden raakten gewond, meldt de Italiaanse krant ANSA.

De 26-jarige vrachtwagenchauffeur ging er in eerste instantie vandoor maar kon korte tijd later door de politie worden aangehouden. Hij is overgebracht naar de gevangenis. Hij wordt beschuldigd van doodslag op de weg. Een misdrijf waar in Italië maximaal twaalf jaar gevangenisstraf op staat.

De vakbond spreekt op Facebook van "moord". De 37-jarige Belakhdim is van Marokaanse afkomst en was bestuurder voor de Italiaanse provincie Novara. Hij laat een vrouw en twee jonge kinderen achter.

Adil maakte zich sterk voor de werknemers bij Lidl die voor maar 850 euro per maand werken in het dc. Ze werken vaak meer dan 13 uur per dag waarvan het rooster ook vaak wisselt. Daarnaast moeten ze vaak onbeschermd werken in deze coronatijd en krijgen ze nauwelijks vrije dagen.

Na het ongeval ontstond een gespannen sfeer nadat familieleden op de plek van het ongeval eisten het lichaam van de overleden Belakhdim te mogen zien.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,571

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions