Clicky

 
Transport Online - Israël veroordeelt verkiezing Raisi als president Iran

Israël veroordeelt verkiezing Raisi als president Iran

Israël veroordeelt verkiezing Raisi als president Iran
19-06-2021 23:41 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

JERUZALEM - Israël heeft geen goed woord over voor het besluit van de Iraniërs Ebrahim Raisi te kiezen als nieuwe president. Het ministerie van Buitenlandse Zaken schilderde de opvolger van Hassan Rohani zaterdag af als de meest extreme president tot dusver en als iemand die zo snel mogelijk wil doorgaan met het nucleaire programma van Teheran. Ook ayatollah Ali Khamenei, de geestelijke bij wie de werkelijke macht rust in Iran, kreeg een sneer.

"Nadat de hoogste leider de mensen doeltreffend had voorgeschreven op wie ze moesten stemmen, liet minder dan 50 procent van de kiesgerechtigden de keus vallen op de meest extremistische president tot de dag van vandaag. De slager van Teheran, Ebrahim Raisi, is door de internationale gemeenschap terecht gekapitteld voor zijn directe rol bij de wederrechtelijke executie van meer dan 30.000 personen", aldus buitenlandwoordvoerder Lior Haiat.

Haiat voegde er nog aan toe dat de verkiezing van Raisi de kwade bedoelingen van Iran volstrekt duidelijk maakt. Het vooruitzicht zou wereldwijd tot grote ongerustheid moeten leiden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,571

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions