Clicky


Memphis Depay voor twee jaar naar FC Barcelona

Memphis Depay voor twee jaar naar FC Barcelona
19-06-2021 19:24 | Sport | auteur ANP

BARCELONA - Memphis Depay vervolgt zijn carrière bij FC Barcelona. De aanvaller van het Nederlands elftal heeft een contract voor twee jaar ondertekend bij de Spaanse club van trainer Ronald Koeman. De 27-jarige Depay komt transfervrij over van Olympique Lyon.

De aanvaller uit Moordrecht speelde eerder voor PSV en Manchester United. Depay is de vierde aanwinst voor volgend seizoen voor Koeman. Barcelona versterkte zich eerder al met de verdedigers Emerson en Eric García en spits Sergio Aguëro. De aanvaller gaat bij Barcelona spelen met onder anderen Frenkie de Jong. Depay en De Jong zijn twee van de blikvangers van Oranje op het EK. De Barcelona-aanwinst opende donderdag in de met 2-0 gewonnen groepswedstrijd tegen Oostenrijk de score uit een strafschop.

De oud-PSV'er weigerde zijn aflopende contract in Lyon te verlengen. Na 4,5 jaar in Frankrijk vond Depay het tijd om ergens anders heen te gaan. De aanvaller, die 63 doelpunten maakte in de Ligue 1, was bij Lyon uitgegroeid tot aanvoerder van de ploeg. Het lukte hem echter niet om een prijs te pakken met Lyon.

Depay verbrak enkele weken geleden de samenwerking met zijn management SEG. Hij besloot voortaan zijn eigen zaken te gaan regelen, met hulp van enkele vertrouwelingen om hem heen. Depay werd in verband gebracht met heel wat clubs, waarvan Barcelona altijd het meeste werd genoemd. In de aanloop naar het EK zei de aanvalsleider van Oranje dat hij pas na het toernooi zou gaan bepalen waar hij volgend seizoen gaat voetballen. "Ik wil hier niet bezig zijn met transfers", aldus Depay. "Alles moet wijken voor een heel goed toernooi van Oranje. Daar is mijn focus."

Afgelopen week was in de webshop van Barcelona kortstondig een shirt te koop met daarop de naam van Memphis. Dat item werd al snel weer verwijderd. "Een foutje, denk ik", zei Depay eerder in de week. "Er zijn wel dingen gaande. Houd het nieuws maar in de gaten." De aanvaller wordt bij Barcelona herenigd met Koeman, onder wie hij opbloeide bij Oranje. "Ik heb altijd al gezegd dat ik het heel mooi zou vinden om voor Barcelona of Koeman te spelen."

Oranje-aanvoerder Georginio Wijnaldum leek ook transfervrij over te stappen naar FC Barcelona, maar de middenvelder koos uiteindelijk voor Paris Saint-Germain. Die transfer kwam vlak voor het EK rond.