Clicky

 
Transport Online - 'Politie haalt alles uit de kast in afpersingzaak De Groot Fresh Group Hedel'

'Politie haalt alles uit de kast in afpersingzaak De Groot Fresh Group Hedel'

'Politie haalt alles uit de kast in afpersingzaak De Groot Fresh Group Hedel'
19-06-2021 10:25 | Criminaliteit | auteur ANP

HEDEL - De beveiligingsmaatregelen rondom de afpersingszaak van een fruitbedrijf in het Gelderse Hedel leggen een groot beslag op de capaciteit van de politie. "We zetten capaciteit en expertise uit het hele land in, zegt districtschef Aart Garssen van de politie Gelderland-Zuid in De Telegraaf. Volgens de krant lopen tussen de driehonderd en vierhonderd medewerkers, directieleden en hun familieleden gevaar.

Zo zijn de Dienst Bewaken en Beveiligen, recherche voor de opsporing en reguliere politie voor de handhaving bij de zaak betrokken. "En dan nog kunnen we niet de veiligheid van iedereen garanderen. Het is vervelend om te zeggen, maar wel eerlijk", aldus Garssen. "De operatie legt een enorm beslag op de capaciteit van de politie. We hebben door intensieve opsporing en handhaving een aantal belangrijke aanhoudingen kunnen verrichten. De grootschalige inzet gaat ten koste van andere zaken."

Medewerkers van het fruitbedrijf De Groot Fresh Group worden al sinds 2019 bedreigd. Aanleiding is een lading cocaïne die werd gevonden in een van de transporten. Het bedrijf meldde dit bij de politie. Daarop eisten afpersers via sms-berichten een vergoeding voor de geleden schade van meer dan een miljoen euro. Na het oppakken van de hoofdverdachte kregen de (ex-)medewerkers en familieleden te maken met geweld. Zo werd een handgranaat tegen een woning gegooid, was sprake van brandstichting en zijn diverse woningen beschoten.

De politie heeft de afgelopen tijd enkele grote controles gehouden in de buurt van Hedel. Hierbij werden auto's onderzocht en personen gefouilleerd. Komende week is er bij de rechtbank in Arnhem een regiezitting met zeven verdachten die betrokken zouden zijn bij de afpersingszaak.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions