Clicky

 
Transport Online - Acht gewonden door noodweer in Leersum en zeven gaslekken [+video]

Acht gewonden door noodweer in Leersum en zeven gaslekken

Acht gewonden door noodweer in Leersum en zeven gaslekken [+video]
18-06-2021 20:33 | Binnenland | auteur ANP

LEERSUM - [update 23:40 uur] Door het noodweer in Leersum zijn vrijdagavond acht mensen gewond geraakt. Zes van hen zijn lichtgewond, twee zijn zwaargewond, zegt een woordvoerder van Veiligheidsregio Utrecht. Er zijn door de enorme windvlaag die over het dorp en omgeving ging zeven gaslekken ontstaan.

De aard van het letsel van de gewonden is nog onduidelijk, zegt de woordvoerder. De veiligheidsregio had eerst geschat dat er zo'n 13 gaslekken waren, maar dit aantal bleek lager te liggen, "waarschijnlijk door een aantal dubbele meldingen". Zes van de lekken zijn gedicht, aan de laatste wordt nog gewerkt. Omdat het donker is, zal dat voor de hulpdiensten ook de laatste klus van de avond zijn.

Iedereen zal vanavond weer naar huis kunnen, verwacht de woordvoerder. Het Rode Kruis stond klaar met een opvanglocatie, maar die zal voor de nacht niet nodig zijn. "Daarna moeten we kijken hoe we de boel weer veilig krijgen, want takken van bomen zitten los en ze staan wankel. Nu kunnen we slecht zien wat er moet gebeuren." Zaterdag zal voor bewoners een speciaal punt komen voor nazorg en waar informatie wordt gegeven over het afhandelen van schade aan de woning.

Dagjesmensen

De woordvoerder van de veiligheidsregio benadrukt dat, net als vrijdagavond, ook morgen niemand naar het gebied moet komen. "Dagjesmensen moeten niet naar het bos in Leersum en Amerongen komen, want er zitten veel losse takken aan de bomen. Het is echt te gevaarlijk in het bos."

De storm vrijdagavond in Leersum was volgens buurtbewoners met "tien à twintig seconden" van korte duur, waarna ze een harde klap hoorden. Wie op tijd naar buiten keek zag nog net een boom omvallen, daarna was er overal veel puin. Al snel startten de bewoners met opruimen. Veel wegen waren niet begaanbaar, waardoor ze eerst de provinciale weg hebben vrijgemaakt en daarna in de woonwijken bezig zijn gegaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden