Clicky


Dode en vermisten na instorten steiger Antwerpen

Dode en vermisten na instorten steiger Antwerpen [+video]
18-06-2021 16:14 | Buitenland | auteur ANP

ANTWERPEN - [update] Zeker één persoon is in het Belgische Antwerpen om het leven gekomen door het instorten van een bouwsteiger en een deel van een school in aanbouw. De brandweer zoekt nog naar vijf vermisten die onder het puin liggen. "Onze ploegen krijgen bijstand van een aannemer met gespecialiseerd materiaal", meldt de hulpdienst op Twitter.

Onder de vermisten bevinden zich volgens lokale media vier Portugese werknemers van een bouwbedrijf. Die stonden naar verluidt op de steiger toen het gebouw instortte. De Gazet van Antwerpen schrijft dat het er volgens de eerste informatie op lijkt dat de bovenverdieping van de nieuwbouw deels naar beneden is gekomen, maar hoe dat kon gebeuren is nog onduidelijk.

De krant schrijft dat zeker acht mensen ernstig gewond raakten. Het gaat waarschijnlijk vooral om bouwvakkers die in het gebouw aan het werk waren. Zij worden verzorgd op een grasveld in de omgeving. De hulpdiensten moeten bij de zoektocht naar slachtoffers voorzichtig te werk gaan, omdat het gebouw nog erg instabiel is. Er worden ook reddingshonden ingezet om bedolven mensen op te sporen.