Clicky


 


Mannen met valse politie-uniformen plegen gewapende overval op vrachtwagenchauffeur

Mannen met valse politie-uniformen plegen gewapende overval op vrachtwagenchauffeur
18-06-2021 15:07 | Criminaliteit | auteur Redactie

SCHALKWIJK - Donderdagochtend 17 juni vond er op de Provincialeweg in Schalkwijk een gewapende overval plaats. Een vrachtwagenchauffeur werd hierbij bedreigd met een wapen, meldt de politie.

Rond 07:45 uur is een vrachtwagenchauffeur klaar met het lossen van zijn lading, als hij uit zijn ooghoeken een donkere auto aan ziet komen rijden met blauwe flitslampen. Direct hierachter rijdt een wit busje. Uit de donkere stationwagen springen vier mannen. De mannen die voorin zitten dragen een politie-uniform en een van de mannen achterin ook. Uit het witte busje erachter springen ook twee mannen. Een van die mannen droeg mogelijk ook een vals politie-uniform.

Eén van de daders bedreigt de vrachtwagenchauffeur met een wapen en slaat hem. Op dat moment heeft de chauffeur in de gaten dat het geen politieagenten zijn. De geüniformeerde mannen openen de lading en gelijk ruikt de chauffeur een scherpe wietlucht. De inhoud van de pallets wordt meegenomen en rond 08:15 uur rijden de mannen met dezelfde auto’s in hoge snelheid weer richting Schalkwijk.

De politie is op zoek naar meer informatie en tips over deze brute overval en de onderstaande twee voertuigen.

Voertuig 1: Een donkere auto, mogelijk een Opel, met blauwe flitslampen. In de auto zitten vier mannen. De mannen voorin dragen vrijwel zeker een vals politie-uniform. Op de achterbank zitten ook twee mannen. Een van deze mannen heeft een vals politie-uniform aan. De andere man draagt geen uniform. Verder weten we dat de bestuurder van de auto een petje op zijn hoofd heeft.

Voertuig 2: Een witte bus met een dichte cabine. Vermoedelijk een oud model met voorlampen die aan elkaar zitten. In de bus zitten twee mannen met politie-uniformen aan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,296
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions