Clicky

 
Transport Online - Bijleveld: team van CDA'ers gaat vertrekkende leden bellen

Bijleveld: team van CDA'ers gaat vertrekkende leden bellen

Bijleveld: team van CDA'ers gaat vertrekkende leden bellen
18-06-2021 12:00 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - CDA-Defensieminister Ank Bijleveld gaat partijgenoten bellen die de partij hebben verlaten of voornemens zijn hun lidmaatschap op te zeggen. Ook een "heleboel" andere leden hebben zich aangemeld om vertrekkende partijgenoten van gedachten te laten veranderen, aldus Bijleveld. "Er is een heel team." Volgens haar valt het mee hoeveel leden afscheid nemen van de partij.

Bijleveld staat de interim-partijvoorzitter Marnix van Rij bij in deze crisistijd voor het CDA. Ze praten, samen met partijleider Wopke Hoekstra, vrijwel dagelijks met honderden CDA-leden en lokale politici over de toekomst van de partij. Tijdens deze Zoom-gesprekken melden zich ook leden die hun lidmaatschap hebben opgezegd of op het punt staan dat te doen, bijvoorbeeld uit onvrede over de omgang van de partijtop met Pieter Omtzigt.

Bijleveld noteert die namen en belooft de christendemocraten dat ze een telefoontje kunnen verwachten. "Wij zullen ieder lid bellen om aan te geven hoe belangrijk ze zijn."

Algemeen positief

De partij heeft al eerder aangegeven geen tussentijdse update te geven van het ledenaantal.

Bijleveld zelf is over het algemeen positief over de gesprekken die de partijtop met leden voert. "Het werkt heel goed", zegt zij. Leden mogen hun zorgen delen over de toekomst van de partij en de partijtop luistert naar suggesties van CDA'ers. Ook wordt uitleg gegeven over de breuk met Omtzigt. "Ik merk dat de leden positief zijn en dat het in de loop van zo'n uur, anderhalf uur ook kantelt. Dat mensen allemaal zoiets hebben: we zetten de schouders eronder, het zal ons niet gebeuren dat de christendemocratie niet zal voortbestaan."

De partij wil ook weer vooruit kijken, benadrukt de bewindsvrouw. Veel CDA'ers wachten op het rapport van de commissie-Spies, die de voor de partij teleurstellend verlopen verkiezingen analyseert. De gang van zaken rond Omtzigt wordt in dat onderzoek meegenomen. Het rapport wordt begin juli verwacht, het bestuur wil in september een bijzonder partijcongres organiseren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions