Clicky


Belgische autoriteiten willen Tomorrowland toch laten doorgaan

Belgische autoriteiten willen Tomorrowland toch laten doorgaan
18-06-2021 11:55 | Buitenland | auteur ANP

De Belgische en Vlaamse regering gaan proberen dancefestival Tomorrowland toch door te laten gaan. Ze leggen zich niet neer bij de weigering van de plaatselijke burgemeesters om het festival, dat steevast ook veel Nederlanders trekt, een vergunning te geven.

Tomorrowland werd, als zoveel festivals, vorig jaar geschrapt wegens de coronacrisis. Maar het dancefeest leek dit jaar wel te kunnen doorgaan, nu het coronavirus al maanden op de terugtocht is en het evenement voor alle zekerheid was uitgesteld tot eind augustus. Maar de burgemeesters van Boom en Rumst zien het toch nog niet zitten, gaven ze donderdag te kennen. De organisatoren spraken van "een mokerslag".

De Vlaamse minister Bart Somers is er echter "van overtuigd" dat Tomorrowland wel moet kunnen plaatsvinden. Hij gaat met de burgemeesters praten. Verantwoordelijk Belgisch minister Annelies Verlinden verzekert de burgemeesters dat de coronaregels er wel degelijk al zijn en het ook toelaten. Ze denkt verder de zorg van het gemeentebestuur, dat de controle van coronacertificaten de politie te veel zou belasten, weg te kunnen nemen. Voor die taak mogen straks ook beveiligers worden ingezet.