Clicky

 
Transport Online - Grootste versie Boeing 737 MAX heeft eerste testvlucht voltooid

Grootste versie Boeing 737 MAX heeft eerste testvlucht voltooid

Grootste versie Boeing 737 MAX heeft eerste testvlucht voltooid
19-06-2021 10:11 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG/RTR

SEATTLE - Het grootste model uit de 737 MAX-groep van vliegtuigbouwer Boeing heeft vrijdag zijn eerste testvlucht gemaakt. Rond 19.00 uur (Nederlandse tijd) vertrok het vliegtuig van een vliegveld in Renton, Washington. Zo'n 2,5 uur later landde het vliegtuig in Seattle in de buurt van de Boeing fabriek. Daarmee is een nieuwe mijlpaal bereikt bij de terugkeer van de 737 MAX, na twee dodelijke ongelukken met het type en een langdurig vliegverbod.

Het model MAX 10 is het eerste 737-vliegtuig dat een eerste proefvlucht maakt sinds de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten weer toestemming gaven om te gaan vliegen met het type. De 737 MAX stond sinds het voorjaar van 2019 wereldwijd aan de grond na twee ongelukken binnen enkele maanden. In beide gevallen bleek een veiligheidssysteem de neus van het toestel herhaaldelijk naar beneden te duwen, ook als dat niet nodig was. Door de crashes in Indonesië en Ethiopië kwamen honderden mensen om het leven.

De 737 MAX 10 zou in 2023 in commerciële dienst moeten worden genomen. Het is de laatste variant die is gepland voor de 737 MAX-familie. Het vliegtuig biedt ruimte aan 230 passagiers en kan met een extra brandstoftank ongeveer 6000 kilometer vliegen. Nu worden onder meer nieuwe soorten sensoren getest. Die moeten een extra voorzorgsmaatregel zijn voor de gebrekkige indicatoren die zijn gelinkt aan de crashes. Het toestel werd gebouwd in 2019 en moest vanwege het vliegverbod opgeslagen worden voordat een testvlucht kon worden uitgevoerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,571

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions