Clicky

 
Transport Online - Sywert van Lienden zegt partijlidmaatschap CDA op

Sywert van Lienden zegt partijlidmaatschap CDA op

Sywert van Lienden zegt partijlidmaatschap CDA op
17-06-2021 14:24 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Sywert van Lienden zegt na "goed onderling overleg" zijn lidmaatschap van het CDA op. Dat heeft het partijbestuur bekendgemaakt. De opiniemaker is in opspraak geraakt door een omstreden mondkapjesdeal waar hij miljoenen mee verdiende, terwijl hij steeds had gezegd de maskers voor zorgpersoneel "om niet" te hebben geleverd.

Van Lienden zei onlangs dat hij details over de omstreden deal gemeld had bij de integriteitscommissie van het CDA. Dat blijkt niet te kloppen. Hij sprak er wel over met een vertrouwenscommissie in het kader van zijn mogelijke kandidatuur voor de Tweede Kamerverkiezingen, die hij overigens introk voordat een besluit werd genomen over de kandidatenlijst.

Maar omdat dit proces vertrouwelijk was, werd die informatie niet breder in de partij gedeeld. Volgens de verklaring verkeerde Van Lienden zelf in de veronderstelling dat hij zijn melding wel bij het juiste loket had gedaan. Het partijbestuur gaat daarbij uit van zijn "goede intenties".

Het ministerie van Volksgezondheid doet nader onderzoek naar de mondkapjesdeal. Door op te stappen hoopt Van Lienden te voorkomen dat de partij daarbij betrokken wordt. "Gezien de moeilijke periode waarin het CDA zich momenteel bevindt, vind ik het verstandiger dat de partij al haar aandacht en energie besteedt aan de toekomst van het christen-democratie."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions