Clicky

 
Transport Online - Boetes en stilleggen transport tijdens Duitse (zwaar)transportcontroles

Boetes en stilleggen transport tijdens Duitse (zwaar)transportcontroles

Boetes en stilleggen transport tijdens Duitse (zwaar)transportcontroles
17-06-2021 14:10 | Controles | auteur Redactie

BLANKENHEIM - De afgelopen dagen voerde de politie van Euskirchen samen met het Bundesamt für Goederenvervoer (BAG) gerichte controles uit op zware ladingen in de omgeving van Blankenheim. Als onderdeel van deze controles werden onder meer houttransporten gecontroleerd.

Bij het houttransport van een 47-jarige Belg kwam een overbelading van 14 ton aan het licht. Bij de chauffeur werd een borg van 760 euro geïnd. Bovendien worden de vrachtopbrengsten bij het bedrijf geïnd als onderdeel vanwege een economisch delict.

Een 26-jarige Oekraïner die met een trekker ongeveer 24 ton staal (dubbele T-balken) van Luxemburg naar Denemarken wilde vervoeren was niet in orde. Hier was het voertuig niet ontworpen voor het transport van de lading, zodat verder rijden moest worden verboden. Ook tegen het transportbedrijf is een incassoprocedure gestart waarbij een bedrag van ruim 4.000 euro is geïncasseerd vanwege een economisch delict.

In totaal zijn tien procedures gestart vanwege onvoldoende ladingzekering of te hoog ladinggewicht. Als onderdeel van deze maatregelen waren er in totaal vier procedures voor de ontneming van activa.

De controles zullen in de toekomst worden voortgezet, zegt de politie donderdag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,571

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions