Clicky

 
Transport Online - Marine doet twee grote drugsvangsten in één nacht in Caribisch gebied

Marine doet twee grote drugsvangsten in één nacht in Caribisch gebied

Marine doet twee grote drugsvangsten in één nacht in Caribisch gebied
17-06-2021 13:57 | Criminaliteit | auteur Redactie

DEN HELDER - Marineschip Zr.Ms. Holland heeft in één nacht twee grote drugstransporten onderschept in het Caribisch gebied. Op de Caribische Zee wist het patrouilleschip in beide gevallen een snelle motorboot, zogenoemde go-fast, tot stoppen te dwingen. Dat gebeurde afgelopen vrijdag en werd vandaag bekendgemaakt.

Bij de eerste achtervolging kwamen de twee FRISC’s van de Holland, eveneens snelle motorboten, in actie. Nadat waarschuwingsschoten niet het gewenste resultaat hadden, werd de boot met gerichte schoten op de buitenboordmotoren gestopt.

Bij de drie opvarenden werd een semiautomatisch vuurwapen gevonden. Ook hadden ze meer dan 700 kilo cocaïne bij zich. Een groot deel hiervan was vlak voor de onderschepping al overboord gegooid, maar kon nog worden opgepikt. Van de opvarenden hebben er twee de Dominicaanse en één de Colombiaanse nationaliteit.

Kort na de eerste vangst was het weer raak. In de vroege ochtend werd een tweede go-fast ontdekt. Ook deze negeerde meerdere verzoeken tot stoppen en opnieuw werden waarschuwingsschoten gelost. Uiteindelijk zijn de buitenboordmotoren kapotgeschoten vanuit de NH90-maritieme gevechtshelikopter.

Hierna kon een gecombineerd team van de US Coast Guard en het Korps Mariniers de drie Venezolaanse opvarenden aanhouden en drugs uit het water halen. Met de 2e vangst ging het om zo’n 585 kilo cocaïne.

De verdachten zijn uit veiligheidsoverwegingen aan boord genomen. Op een later moment zijn ze samen met de drugs overgedragen aan de US Coast Guard.

Zr.Ms. Holland is vanaf mei 2021 als stationsschip Caribisch gebied actief in de regio. Het marineschip is uitgerust voor drugsbestrijdingsoperaties. Het handhaven van de internationale rechtsorde is één van de grondwettelijke taken van Defensie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,571

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions